ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όταν «έβρεχε» εκατομμύρια ευρώ για τους εργολάβους οι δρόμοι… έφευγαν!

0

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της «ΦΩΝΗΣ» την Πέμπτη «Ο δρόμος… έφευγε το χρήμα έπεφτε!» και ότι το Παραδείσια-Τσακώνα αποτελεί το ακριβότερο έργο στον πλανήτη, αφού 11,5 χιλιόμετρα δρόμου έχουν πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο με 208 εκατ. ευρώ, όταν το αρχικό κόστος είχε υπολογιστεί σε 5 εκατ. ευρώ!!!

ΜΑΛΙΣΤΑ το θέμα αυτό που αναδείχτηκε και από ιστότοπους πανελλήνιας εμβέλειας, σχολιάστηκε στα κεντρικά δελτία του BEST, με τη συμμετοχή και του γράφοντος, αφού μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα που έμειναν ατιμώρητα. Και μάλιστα οι πληρωμές των υπέρογκων ποσών στους διαπλεκόμενους εργολάβους έγιναν και με τη… βούλα της Δικαιοσύνης!!!

ΠΕΡΑ από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και τα εύστοχα σχόλια που έγιναν στην τηλεόραση (Θ. Κανελλόπουλος-Κ. Τσερεντζούλιας –Θ. Τσαμούλης), το θέμα είχε μεγάλη απήχηση στη foninews.gr, όπου χιλιάδες διαδικτυακοί αναγνώστες διάβασαν τα ρεπορτάζ και πολλοί ήταν εκείνοι που με εύστοχα σχόλια καυτηρίασαν τις πρακτικές του δημοσίου αλλά και της δικαιοσύνης! Ιδού ένα απάνθισμα των σχολιασμών: «Κρεμάλα και στους πρωταγωνιστές και στους κομπάρσους… πολιτικούς». «Η ντροπή της γης είμαστε…». «Αφού υπάρχουν μα@άκες και λίγα είναι…». «Κυρ εισαγγελέα μην ξύνεσαι, όρμα…». «Και κανένας φυλακή… με μελέτες από 1960 ότι το έδαφος είναι σαθρό».

ΑΝ ΣΚΕΦΘΕΙ κανείς ότι για τις σκανδαλώδεις αυτές ιστορίες ουδείς τιμωρήθηκε, κανένας δεν λογοδότησε ή εκλήθη να επιστρέψει ποσά στο δημόσιο, αντιλαμβάνεται ότι η διαφθορά στο απέραντο δημόσιο είναι τεραστίων διαστάσεων.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, πολιτική ηγεσία και δικαιοσύνη συνήθως δεν απαντούν σε σκανδαλώδεις ιστορίες, διασπάθισης του δημοσίου χρήματος! Ούτε Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή, ούτε διώξεις από τη Δικαιοσύνη! Για την υπόθεση, πάντως, της Τσακώνας υπάρχει μια εξαίρεση από τον κανόνα… Ο πρ. υφυπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας Γιαν. Λαμπρόπουλος απευθύνθηκε καταθέτοντας εγγράφως τα τεκμήρια του σκανδάλου της Τσακώνας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και εκκρεμεί όπως μάθαμε δικαστική έρευνα της υπόθεσης. Στη «ΦΩΝΗ της Δευτέρας» πολλά συνταρακτικά στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο!

Θανάσης Τσαμούλης

Leave a Reply