ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ηχηρό “όχι” στις Κυριακές από εργαζόμενους που έκλεισαν πολλά καταστήματα σήμερα στην Καλαμάτα

0

Ηχηρό “όχι” στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, φώναξαν πριν λίγο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, οι οποίοι… συστρατεύτηκαν στο κάλεσμα των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα του νομού Μεσσηνίας και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) που πραγματοποίησε δυναμική κινητοποίηση! Σήμερα, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, πολλά καταστήματα και ειδικά μεγάλες διεθνείς αλυσίδες, άνοιξαν όμως τελικά “υπάκουσαν” στο Σωματείο και έβαλαν λουκέτο! 
Στο… στόχαστρο του Σωματείου, βρέθηκαν κυρίως οι μεγάλες πολυεθνικές και οι αλυσίδες, που ήταν όλες ανοιχτές, όπως και μερικά εμπορικά καταστήματα κυρίως στην οδό Αριστομένους! Οι εργαζόμενοι “αναγκάστηκαν” να βγουν έξω από τα πολυκαταστήματα… υπακούοντας στο κάλεσμα του προέδρου του Σωματείου Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, ο οποίος  ζήτησε από όλους να βγουν έξω, συμμετέχοντας στην απεργία! “Είναι ημέρα πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στο εμπόριο και χαιρόμαστε που οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν στον αγώνα που πραγματοποιεί το Συνδικάτο τους”, δήλωσε μιλώντας στη “Φ” ο κ. Λαμπρόπουλος και συνέχισε. “Την Κυριακή, την έχουμε ανάγκη για να ξεκουραστούμε και να μπορούμε να χαρούμε τις οικογένειές  μας, γι’ αυτό τους καλούμε να μη φοβούνται. Όσο σκύβουν το κεφάλι και λένε πως είναι μια Κυριακή και θα περάσει, οδηγούνται περισσότερο στην εξαθλίωση! Σήμερα μας ζητούν τις Κυριακές, αύριο θα είναι η “Λευκή Νύχτα” που θα δουλεύουμε μέχρι τα ξημερώματα, γενικά τα μέτρα, είναι υπέρ του κεφαλαίου! Εμείς καλούμε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το Συνδικάτο τους για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα”, επεσήμανε ο κ. Λαμπρόπουλος που τόνισε πως όφελος, από το να ανοίγουν οι μεγάλες επιχειρήσεις, έχουν κυρίως οι  μεγάλες αλυσίδες και οι επιχειρήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά του ανοίγματος τις Κυριακές, τάσσεται και ο Εμπορικός Σύλλογος της Καλαμάτας, με πολλά ωστόσο μικρά καταστήματα, να… παρασύρονται προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά , όσο γίνεται στις πολυεθνικές όπως συνέβη και σήμερα!

Γ. Αναγνωστοπούλου

217 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply