ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δρόμοι… έφυγαν, γέφυρες «πέφτουν» αλλά πληρώνονται με 300 εκατ. ευρώ!!!

0

ΕΝ ΜΕΣΩ καύσωνα, ευτυχώς, έσπασε από χθες, στο κλεινόν άστυ οι πάντες «διαβουλεύονται» για την «επόμενη μέρα» της κρίσης, παρ’ ότι αυτή δεν φαίνεται να υποχωρεί και τόσο εύκολο…

ΕΤΣΙ νέες επιχειρηματικές συμμαχίες διαμορφώνονται, νέες συμφωνίες κομμάτων τεκταίνονται για την επόμενη φάση της διακυβέρνησης, την ίδια ώρα που οι φοροεπιδρομές δεν έχουν τέλος και η κοινωνία, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ερευνών, βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαθλίωση!

ΩΣΤΟΣΟ αυτό το τελευταίο δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα το πολιτικό σύστημα, με όλους τους «παίκτες» να συμφωνούν σε επιδόματα, συσσίτια και να «φορτώνουν» τα πάντα στην κοινωνική αλληλεγγύη…

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πιστεύει ότι με αυτούς τους τρόπους μπορεί να διατηρήσει αξιόμαχα τα «στρατά» της, ενώ διακατεχόμενη από αλαζονεία, δείχνει να μην κατανοεί το μέγεθος της καταστροφής που έχουν επιφέρει στη χώρα τα μνημόνια και η διαρκής λιτότητα!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ, αριστεροί  όντες(!), για τα ματωμένα πλεονάσματα, για τα «μαχαίρια» στις συντάξεις και για την υπερφορολόγηση που οδηγεί την πραγματική οικονομία σε ασφυξία!

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ η αντιπολίτευση, παρ’ ότι φαντάζει φαβορί και πιέζει για εξελίξεις, μόνο έτοιμη δεν φαίνεται για να διαχειριστεί τα υπόλοιπα της κρίσης καθώς και τη σύνθετη κατάσταση της «επόμενης ημέρας».

ΠΑΝΤΩΣ, κυβέρνηση και αντιπολίτευση «ποντάρουν» στην επαναφορά της χώρας στην ανάπτυξη μέσω των αγορών! Δηλαδή με νέα δάνεια, πολύ ακριβότερα από εκείνα των μνημονίων…! Αυτό κι αν είναι εξωπραγματικό…

***

ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ τα παραπάνω εξελίσσονται, δεν φαίνεται να έγινε μάθημα στο πολιτικό σύστημα, ότι χωρίς διαφάνεια και δημιουργία σύγχρονου κράτους, δεν πρόκειται η «επόμενη μέρα» της κρίσης να φέρει κάτι παραπάνω από… επιστροφή στο παρελθόν!

ΣΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ καθεστώς της διαπλοκής, της διαφθοράς και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο καβγάς μεταξύ πολιτικού συστήματος και επιχειρηματιών γίνεται για το… πάπλωμα!

ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ στη «νέα εποχή» που θα μοιάζει με την παλιά θα είναι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές ή αν κάποιοι κομπάρσοι του χθες θα πρωταγωνιστήσουν στη διαπλοκή του αύριο!

ΑΝ, ΠΑΝΤΩΣ, η χώρα γυρίσει στην εποχή όπου οι δρόμοι… έφευγαν, οι γέφυρες έπεφταν, αλλά το δημόσιο πλήρωνε εκατοντάδες ευρώ, τότε όχι ανάκαμψη και βιώσιμη ανάπτυξη δεν θα επιτύχει η Ελλάδα, αλλά την περιμένουν νέες περιπέτειες με ομήρους τη νέα γενιά!

Η «ΦΩΝΗ» την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε δημοσιεύματα και σχολίασε δύο τρανταχτά σκάνδαλα της παλιάς διαπλοκής που στοίχισαν πάνω από 300 εκατ. ευρώ!!!

ΜΙΑ ΔΙΔΥΜΗ γέφυρα στην Κορίνθου -Πατρών που από 10 εκατ. ευρώ πληρώθηκε με δικαστική μάλιστα απόφαση με 80 εκατ. ευρώ, αλλά απαιτούνται τώρα νέα έργα για να μην καταρρεύσει!!!

ΟΜΩΣ το σκάνδαλο των σκανδάλων συνέβη στο δρόμο Παραδείσια- Τσακώνα, το ακριβότερο οδικό έργο στον πλανήτη Γη, όπου τα 11,5 χιλιόμετρα, έχουν πληρωθεί με 208 εκατ. ευρώ! Ενας δρόμος με αρχικό κόστος 5 εκατ. ευρώ!!!

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ημέρες θα παρουσιάσουμε καρέ-καρέ το σκάνδαλο της Τσακώνας για το οποίο μέχρι τώρα ουδείς τιμωρήθηκε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή του από τον Αρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες του πρ. υφυπουργού και βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλου!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Leave a Reply