ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ικανοποιητικά οι θερινές εκπτώσεις στην αγορά της Καλαμάτας!

0

Ικανοποιητικά εξελίσσονται οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της Καλαμάτας,  με τους καταναλωτές ως φαίνεται, να περίμεναν πώς και πώς την επίσημη έναρξή τους, προκειμένου να πραγματοποιήσουν πιο οικονομικά τις απαραίτητες αγορές. Η κίνηση, σύμφωνα με επαγγελματίες της Καλαμάτας είναι καλύτερη από εκείνη των χειμερινών εκπτώσεων, όμως όχι πραγματικά καλή.

Σ’ αυτό, αξίζει να συνυπολογιστεί και η αύξηση των επισκεπτών, οι οποίοι καταναλώνουν, αφήνοντας κάποια χρήματα στην αγορά, με μεγάλο μέρος ωστόσο αυτών, να πηγαίνουν στο εξωτερικό, καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις μεγάλες αλυσίδες.

theologou«Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά, οι εκπτώσεις μας φτάνουν ως και 40% με τον κόσμο να ανταποκρίνεται και τη δουλειά κάθε μέρα να αυξάνεται», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» η υπεύθυνη των Super Markets υποδημάτων Ελένη Θεολόγου, η οποία επεσήμανε πως τις επόμενες ημέρες, αναμένεται κορύφωση των εκπτώσεων. «Ο κόσμος περιμένει πώς και πώς, αν κι εμείς λόγω καλής ποιότητας και χαμηλών τιμών, είχαμε κίνηση, αλλά αυτήν την περίοδο, παρατηρείται μια περαιτέρω ώθηση. Πλέον, οι καταναλωτές, ψωνίζουν οικογενειακά και κυρίως αντρικά που κυρίως οι άντρες δεν ψωνίζουν συχνά», δήλωσε η κα Θεολόγου, με τα καταστήματα της τοπικής αλυσίδας να ανοίγουν χθες, πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, αν και το άνοιγμα τις Κυριακές, εξακολουθεί να διχάζει.

litsaΚλειστό, παρέμεινε το κατάστημα της Λίτσας Γιαννοπούλου, η οποία μιλώντας στη «Φ», επεσήμανε πως η κίνηση αυτές τις ημέρες στα καταστήματα της Καλαμάτας είναι αυξημένη, καθώς οι εκπτώσεις είναι πραγματικές. «Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και ο κόσμος πάντα περιμένει τις εκπτώσεις για να αγοράσει πιο φθηνά, αν και ο τζίρος δεν έχει αγγίξει τις προσδοκίες μας, καθώς η κρίση έχει επηρεάσει τους καταναλωτές που αγοράζουν τα απαραίτητα», δήλωσε η κα Γιαννοπούλου, η οποία σημείωσε δεικτικά «Πάρτε μας το εισόδημα και αφήστε μας τους φόρους».

koukoutshΙκανοποιητικά εξελίσσονται οι εκπτώσεις και στα καταστήματα Migato με την υπεύθυνη Μαρία Κουκούτση να επισημαίνει πως οι πρώτες ημέρες έδειξαν θετικά στοιχεία και να εκφράζει την πεποίθησή της πως όλα θα πάνε καλά! «Ως μεσογειακός λαός, είναι σίγουρο ότι το καλοκαίρι είναι πολύ… δυνατό. Ο κόσμος είναι πιο ενθουσιώδης και προβαίνει σε περισσότερες αγορές, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως παλιότερα! Παρ’ όλα αυτά είναι καλυτέρα απ’ ότι για παράδειγμα ο χειμώνας», ανέφερε η κα Κουκούτση, η οποία δήλωσε πως η εταιρεία προσπαθεί να ακολουθεί πάντα τις τάσεις της μόδας και έχει ως αρχή να έχει ευχαριστημένους πελάτες «γι’ αυτό προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να είμαστε δίπλα τους». Μιλώντας δε για τους ξένους καταναλωτές, επεσήμανε πως στο κατάστημα υπάρχουν αρκετοί από άλλες χώρες. «Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος έχουμε τουρισμό στο κατάστημά μας, κυρίως Κύπριους, Αυστραλούς, Καναδούς, Αμερικανούς, αλλά και αρκετούς Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, με πρωταγωνιστές τους Αθηναίους».

Στην ίδια κατεύθυνση και οι δηλώσεις του Κώστα Καστόρα, ο οποίος επεσήμανε πως το ιστορικό κέντρο της πόλης κινείται καλά, χάρη στα παραδοσιακά προϊόντα και τους πολλούς ξένους επισκέπτες! 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

istoriko-kentro

Leave a Reply