ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μελέτη βιωσιμότητας για τον ξενώνα και τον παιδικό σταθμό στο Νοσοκομείο ζήτησε ο Νίκας από τον Χαρίτση

0

Κοινωνικό Κέντρο Υποστήριξης Εξωτερικών ασθενών και συγγενών ασθενών σχεδιάζει να κατασκευάσει και να λειτουργήσει η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας, σε χώρο που της έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από το Δήμο Καλαμάτας, βορειοδυτικά του Νοσοκομείου. Επιπλέον, σε αυτό το χώρο σχεδιάζεται και η λειτουργία Παιδικού Σταθμού.

Γι’ αυτό το σκοπό, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σύσκεψη, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, με συμμετοχή και του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα.
Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως παρουσίασε την αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο, η πραγματοποίηση του οποίου έχει, αναμφισβήτητα, σπουδαία κοινωνική διάσταση.
Κατά τον αναπληρωτή υπουργό, πρέπει να υπάρξει συνεργασία των τοπικών φορέων – μέσω προγραμματικής σύμβασης – και αναζήτηση χρηματοδότησης από τον κρατικό Προϋπολογισμό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (δανειοδότηση).
Ο δήμαρχος συμφώνησε για την αναγκαιότητα και την αξία του έργου, ζήτησε όμως να υπάρξει και μελέτη για τη βιωσιμότητά του.

Leave a Reply