ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενωση Μεσσηνίας: Προϋπόθεση για αποτελεσματική δακοκτονία αποτελεί η σωστή παγιδοθεσία!

0

O Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας “Ένωση Μεσσηνίας” με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Μεσσήνιους παραγωγούς και αναλογιζόμενος τον ρόλο και τον σκοπό του, από το έτος 2013 και παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε ανέλαβε χωρίς κανένα οικονομικό κίνητρο το έργο της παγιδοθεσίας φέρνοντας το είς πέρας με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, όταν κανένας άλλος φορέας δημόσιος ή ιδιωτικός δεν αναλάμβανε την υλοποίηση του.

Δυστυχώς την φετινή χρονιά δεν κατόρθωσε να αναλάβει το έργο στις περισσότερες περιοχές καθώς κρίθηκε αδύνατη η μεγάλη μείωση της τιμής προσφοράς κατά τον σχετικό διαγωνισμό. Ένω στις περιοχές που δεν υπήρξε ενδιαφέρον από ιδιώτη (Μάνη, Πύλος) και ανελάβε το έργο δηλώνει αδυναμία εκτέλεσης. Μόνη αιτία αυτής της αδυναμίας αποτελεί η συμπεριφορά των αρμόδιων υπηρεσιών απέναντι στην Ένωση Μεσσηνίας που ήταν και είναι το λιγότερο προσβλητική. Μιας και το έργο για το 2016 που η Ένωση Μεσσηνίας υλοποίησε άρτια σε 9 από τις 10 περιοχές της Μεσσηνίας έως και σήμερα 17 Ιουλίου δεν έχει πληρωθεί χωρίς ο Συνεταιρισμός να φέρει κάποια ευθύνη γιαυτό. Ακόμα και κατά την περιόδο υποβολής συμμετοχής στο φετινό διαγωνισμό οι υπηρεσίες διαβεβαίωναν πως τον Ιούνιο θα είχε πληρωθεί το έργο αλλά φευ. Συνέπεια αυτού είναι οτι για την συμμετοχή στο διαγωνισμό έπρεπε να λάβουμε υπόψιν μας το ενδεχόμενο οριστικής μη πληρωμής για το 2016 άρα να έχουμε τιμή προσφοράς τέτοια που θα μπορούσε στοιχειωδώς να καλύψει την ζημιά που υποστήκαμε. Με συνέπεια βέβαια αυτό να θέσει την Ένωση Μεσσηνίας εκτός έργου σε πολλές περιοχές. Ταυτόχρονα στις περιοχές που αναλάβαμε το έργο και με δεδομένο οτι βρισκόμαστε στο μέσον του Ιουλίου και ακόμα δεν έχει πληρωθεί το έργο, έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανοχής όποτε οι συνθήκες μας επιβάλλουν να δηλώσουμε παντελή αδυναμία εκτέλεσης. Μιας και η μη πληρωμή έχει ήδη θέσει σε κίνδυνο την οικονομική θέση της Ένωσης Μεσσηνίας αλλά και την φήμη και την αξιοπιστία της τόσο έναντι των παραγωγών όσο και των παγιδοθετών που απασχολήθηκαν στο έργο.

Ως εκ τούτου εκφράζουμε δυστυχώς και δημόσια την αγανάκτηση μας για τον τρόπο αντιμετώπισης εκ μέρους των θεσμικών φορέων ενός τόσο σημαντικού έργου για την αγροτική οικονομία και το εισόδημα των αγροτών. Διότι ως γνωρίζετε αναποτελεσματική παγιδοθεσία σημαίνει αναποτελεσματική δακοκτονία. Ευτυχώς οι έως τώρα καιρικές συνθήκες βοήθησαν και δεν χρειάστηκε ψεκασμός να είστε σίγουροι πως αν είχαμε συνθήκες σαν τις περσινές θα είχε ήδη χαθεί η περίοδος και θα αναζητούσαμε τους έχοντες την ευθύνη για πολλοστή φορά. Ελπίζουμε πως έστω και τώρα θα εισακουστούν οι φωνές μας ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα και να υπάρξει ολοκλήρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης με εξασφαλισμένους πόρους που για την περιοχή μας τουλάχιστον είναι ανταποδοτικοί (με βάση τις παραγόμενες ποσότητες).

 

Leave a Reply