ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ερμητικά κλειστός ο φάκελος της Κύπρου (Ι)

0

ΛΕΓΑΜΕ το Σάββατο στη στήλη αυτή για το ελληνικό πραξικόπημα στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 και την ίδια μέρα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κυκλοφόρησε με το βιβλίο «Ο επίτιμος Φάκελος της Κύπρου».

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το υλικό που αφορά το πόρισμα της Κυπριακής Βουλής το οποίο εγκρίθηκε από την ολομέλειά της στις 17 Μαρτίου του 2011 και έκτοτε έχει υπάρξει σιγή περί αυτού.

ΕΠΙ προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή είχε έρθει στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος της Βουλής Όμηρος Ομήρου και είχε ξεναγηθεί στους χώρους της Βουλής όπου φυλάσσονται τα ελληνικά αρχεία που αφορούν τον περιβόητο φάκελο που ολοένα ανοίγει κι όλο πιο πολύ κλείνει.

43 ΧΡΟΝΙΑ μετά την προδοσία και την εισβολή του Αττίλα στο μαρτυρικό νησί, η κατάσταση που επικρατεί δείχνει πως η διχοτόμηση μπορεί να θεωρείται πλέον δεδομένη ενώ οι κατά καιρούς συνομιλίες όπως και η πρόσφατη στην Ελβετία έχουν αποτύχει να συνεισφέρουν προς μια εφικτή και βιώσιμη λύση αποδεκτή από κάθε πλευρά.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που παρατίθενται στις 194 σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνουν αναφορές στα μοιραία πρόσωπα της εθνικής τραγωδίας στις ευθύνες και το ρόλο των ξένων δυνάμεων, στις εγκληματικές παραλείψεις, στις καταθέσεις και στις μυστικές διαταγές, καθώς επίσης σε απόρρητα έγγραφα.

ΟΛΑ αυτά όμως δεν είναι και τόσο άγνωστα πλέον αφού κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές δημοσιεύσεις.

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ωστόσο πάλι σε αυτά γιατί παραμένουν επίκαιρα ενώ και οι ευθύνες για την Κυπριακή τραγωδία δεν έχουν ακόμα αποδοθεί.

ΘΑ συνεχίσουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply