ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατάχρηση φιλοξενίας στο θέμα των μεταναστών καταγγέλλει ο δήμαρχος Καλαμάτας!

0

Σαφέστατες αιχμές και ξεκάθαρα ερωτήματα από το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, αναφορικά με τη στάση των εμπλεκόμενων φορέων, κάθε φορά που ανακύπτει ζήτημα με (λαθρο)μετανάστες, οι οποίοι πάντα, φιλοξενούνται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, κι ας μην έχουν εντοπιστεί στα δικά της… χωρικά ύδατα! Το ίδιο συνέβη και τα ξημερώματα της Κυριακής, με το δήμαρχο να κάνει λόγο για κατάχρηση φιλοξενίας.

“Είμαστε η μόνη πόλη, στην οποία στέλνονται μετανάστες τις τελευταίες εβδομάδες και, μάλιστα, τρεις φορές. Δεν υπάρχει καμία άλλη πόλη στη νότια Ελλάδα, που να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και ρωτώ: γιατί επιλέγεται η Καλαμάτα; Από την Πύλο μέχρι την Καλαμάτα υπάρχουν τουλάχιστον δέκα χώροι για τη φιλοξενία μεταναστών. Από εδώ μέχρι το Γύθειο, τη Νεάπολη κ.λπ., οι χώροι είναι πάρα πολλοί κι αν δεν τους ξέρουν, μπορούμε να τους υποδείξουμε εμείς. Γίνεται κατάχρηση της φιλοξενίας της πόλης”, δήλωσε με νόημα ο Παναγιώτης Νίκας και συνέχισε. “Την πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε την κατασκήνωση, με κόστος οικονομικό για το Δήμο, διότι θέλουμε να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή φιλοξενία στους ανθρώπους, να μην έχουν αρνητική εμπειρία από την πόλη της Καλαμάτας. Τις άλλες δύο φορές χρησιμοποιήθηκε το δημοτικό κτήριο εδώ δίπλα, το οποίο είναι υπό ανάπλαση. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την πόλη και την εικόνα της, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για αυτούς τους συνανθρώπους μας. Εν πάση περιπτώσει, η πολιτεία δεν πρέπει να φέρεται με αυτό τον τρόπο προς την πόλη της Καλαμάτας, γιατί θεωρώ ότι, από κάποιο σημείο και μετά, υπάρχει κατάχρηση αυτής της φιλοξενίας, η οποία παρέχεται στο όνομα των Καλαματιανών και την πληρώνει ο δημοτικός προϋπολογισμός», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΑΝΕ… ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΓΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

«Το Σάββατο, ειδοποιήθηκα από την Αθήνα ότι ένα καράβι με 110 περίπου μετανάστες έρχεται από την Πύλο προς την Καλαμάτα. Στη συνέχεια, μετά από δική μας άρνηση, το καράβι κατευθύνθηκε προς Νεάπολη, ακολούθως προς Λαύριο και στη συνέχεια, μας είπαν ότι θα έρθει στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπως πράγματι ήρθε και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι 104 άνθρωποι, μετανάστες από την περιοχή Πακιστάν κυρίως και όχι μόνο.

Ζήτησα το σχεδιασμό από το Λιμεναρχείο και μου είπαν ότι, εφόσον δεν υπάρχει χώρος, θα άφηναν τον κόσμο στο λιμάνι, νότια του κτηρίου του ΟΤΕ. Ζήτησα να γίνει μία σύσκεψη στο Λιμεναρχείο. Πράγματι, συγκεντρωθήκαμε εκεί και, όταν είδα τον κίνδυνο να δυσφημιστεί η πόλη, πρότεινα να έρθουν οι άνθρωποι εδώ, στο δημαρχείο. Ευτυχώς, διότι αν ήταν αυτός ο κόσμος αφημένος στο λιμάνι, με αυτά την κακοκαιρία, η κατάσταση δε θα ήταν δραματική μόνο για αυτούς, αλλά και για την πόλη και για την εικόνα της Καλαμάτας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό”, δήλωσε ο δήμαρχος, οποίος επεσήμανε πως ο Δήμος, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, φρόντισε τους συγκεκριμένους ανθρώπους, όπως ταιριάζει σε μία πόλη φιλοξενίας και πως τα έξοδα, καλύπτονται από το δημοτικό προϋπολογισμό, καθώς χρειάζεται κέτερινγκ και αγορά προϊόντων από τα σουπερμάρκετ. Αφού χαρακτήρισε τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών, υποχρέωση, αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, τονίζοντας πως «δεν επιτρέπεται να στεγάζονται 60 – 70 άνθρωποι σε αυτό το κτίριο, όταν απέναντι υπάρχει κρατικό κτίριο και όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις”. Ο κ. Νίκας ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Καλαμάτας και ο ίδιος προσωπικά, υβριζόμενος, «αγωνιζόμαστε, για να στεγαστούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε συνθήκες πολιτισμού».

Leave a Reply