ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυπριακό, Πανούσης, ΔΦΧΚ κ.ά.

0

ΠΕΡΑΣΕ σχετικά απαρατήρητο αλλά αξίζει να επισημανθεί νομίζω.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Βουλή διά του προέδρου της παρέδωσε στον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής τα 11 κουτιά με τους 134 απόρρητους φακέλους της Ειδικής Εξεταστικής Επιτροπής του 1986 για το πραξικόπημα στην Κύπρο και την τουρκική εισβολή το 1974.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τον περιβόητο φάκελο της Κύπρου για τον οποίο έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις και έχουν υπάρξει άπειρα δημοσιεύματα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ακόμα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, ότι θα ακολουθήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα η δημοσιεύση του Φακέλου της Κύπρου και θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία αποχαρακτηρισμού εγγράφων που θεωρούνται «απόρρητα» και «άκρως απόρρητα».

ΓΙΑ τον θεωρούμενο επίσημο φάκελο της Κύπρου,  παραπέμπω στα όσα από σήμερα παρουσιάζω στα «άλλα λόγια».

***

«ΟΣΑ λέγονται για τη μαγεία της Επιδαύρου είναι μ@λ@κίες».

ΙΣΧΥΡΙΣΘΗΚΕ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «document» ο Τζίμης Πανούσης εν όψει της εμφάνισής του στο αρχαίο θέατρο, ενώ σε επόμενη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Το Ίντερνετ έχει ευνουχίσει τους νέους».

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τον Πανούση, οι δηλώσεις του πάντα προκαλούν αντιδράσεις και συχνά ενοχλούν.

Η ΔΗΛΩΣΗ του για την Επίδαυρο ενόχλησε τον καθωσπρεπισμό των σοβαροφανών.

ΤΑ ΟΣΑ είπε για το Ίντερνετ όμως δυστυχώς αποτελούν οδυνηρή πραγματικότητα όσο κι αν κακοφαίνεται σε ορισμένους.

ΑΝ η ζωή μας γίνει τελικά εικονική πραγματικότητα τότε τη χάσαμε οριστικά.

***

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ενδιαφέροντα τα όσα η Αφροδίτη Σπυροπούλου επισήμανε στο χθεσινό της κείμενο για την πρεμιέρα του 23ου Δ.Φ.Χ. Καλαμάτας.

ΘΑ ΣΤΑΘΩ στα όσα αναφέρει περί Καλαμάτας ως ευρωπαϊκής πόλης και ότι χρειάζεται να ξεκολλήσει από καθωσπρεπισμούς του παρελθόντος.

ΒΕΒΑΙΩΣ χρειάζεται. Το ζήτημα είναι αν το θέλει κι αν μπορεί.

ΓΙΑΤΙ δυστυχώς επ’ αυτού οι απαντήσεις ακόμα αναζητούνται.

ΓΙΑ την «κοσμική» πλευρά του Δ.Φ.Χ.Κ. δεν χρειάζεται να πω τίποτα, άλλωστε είναι τόσο προβλέψιμη πλέον και ως εκ τούτου αδιάφορη.

***

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ιδιαίτερα τα όσα περί απογείωσης  του τουρισμού λόγω αεροδρομίου Καλαμάτας αναφέρονται και συνοδεύονται με ιλιγγιώδη ποσοστά (92% στο εσωτερικό και 15% στο εξωτερικό).

ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ανοδική πορεία θα πρέπει να βρισκόμαστε ήδη στην κορυφή.

ΟΜΩΣ απλώς βρισκόμαστε στα σύννεφα ως αιθεροβάμονες και αυτό βεβαίως δεν είναι ό,τι το καλύτερο γιατί έχει πολλές παρενέργειες.

***

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον φίλτατο Αργύρη Μαυρέα για το εξωτερικό του σκίτσο στο χθεσινό φύλλο της «ΦΩΝΗΣ».

ΟΣΟΝΟΥΠΩ θα κοσμήσει και τη στήλη «άλλα λόγια».

105 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply