ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

23o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Η παράσταση “Yama” σήμερα το βράδυ στο Μέγαρο

0

Απόψε στις 10 μ.μ στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού η παράσταση “Yama” (που σημαίνει «λίμνη»), της χορογράφου Noa Wertheim και της ομάδας “Vertigo Dance Company” από το Ισραήλ.

Το αποτύπωμα της ανθρώπινης δραστηριότητας στο οικοσύστημα, η αλληλεξάρτηση και η ικανότητα αναγέννησης είναι τα σημεία εκκίνησης για τη χορογράφο Νόα Βέρτχαϊμ, που στο καινούργιο της έργο “Yama” παρατηρεί την πηγή κάθε κίνησης και τον αντίκτυπο που έχει στο περιβάλλον.

Η Noa Wertheim είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος της ομάδας Vertigo. Διεθνώς αναγνωρισμένη χορογράφος και χορεύτρια που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Εργάζεται και δημιουργεί στο Στούντιο Χορού Vertigo στο Κέντρο Γκέραρντ Μπεχάρ στην Ιερουσαλήμ, καθώς και στο προσωπικό της Στούντιο στο Οικο-Καλλιτεχνικό Χωριό Vertigo.

Η Ομάδα Χορού Vertigo, με έντονη παρουσία στη διεθνή σκηνή, ιδρύθηκε το 1992 από τη Νόα Βέρτχαϊμ και τον Άντι Σα’αλ, και το 2013 βραβεύτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Ισραήλ.

Μέσα από τις παραστάσεις της η ομάδα θέλει να αφυπνίσει την κοινή γνώμη για θέματα κοινωνικά και κοινοτικά, να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και ταυτόχρονα να διευρύνει τα όρια της σωματικής έκφρασης των χορευτών.

Η ολιστική και πνευματική προσέγγιση της χορογράφου Νόα Βέρτχαϊμ δημιουργεί ένα κολάζ περίπλοκων και μοναδικών έργων, ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο από πρωτότυπες, συνεργατικές δημιουργίες.

Α.Σπ.

139 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply