ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Μην μιλάς, μην γελάς κινδυνεύει… το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»

0

kyparissia-ds2

ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Κινδυνεύουν οι υγειονομικές μονάδες στη Τριφυλία και οφείλουμε να ξεσηκωθούμε και να επαναστατήσουμε είπε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παν. Κατσίβελας, ανησυχώντας για τις μετακινήσεις των γιατρών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα γίνει επίσημη επίσκεψη στην διοίκηση του Ιδρύματος.

Το θέμα των Κέντρων Υγείας με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου άνοιξε εκ νέου ο δήμαρχος Τριφυλίας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, υποστηρίζοντας ότι οι μετακινήσεις συντονιστή κλινικής, μας φέρνουν χρόνια πίσω, ενώ σημείωσε ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου οφείλει να διαχειρίζεται τα θέματα υγείας με ευσέβεια προς τους πολίτες, με αφορμή την μετακίνηση του κ. Καλοφωλιά στην Καλαμάτα. Εξήγησε ότι ο διευθυντής του χειρουργικού τομέα έχει το δικαίωμα επιλογής βάσει του θεσμικού πλαισίου, αλλά το υπουργείο όφειλε να προβεί στην τοποθέτηση νέου συντονιστή, κάνοντας μάλιστα αναφορά στο περιστατικό χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Ο κ.Κατσίβελας είπε ότι οι εξαγγελίες είναι ανακόλουθες την ώρα που η κίνηση το καλοκαίρι στο νοσοκομείο αυξάνεται.

ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ;

Σκληρή κριτική για την αφαίμαξη του νοσοκομείου ανησυχώντας για τα Κέντρα Υγείας έκανε ο γιατρός δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Σαρμαντζής διαπιστώνοντας ότι τα κέντρα υγείας σταδιακά θα υποβαθμιστούν καθώς δεν υπάρχουν ενεργές εφημερίες. H υποβάθμιση του Νοσοκομείου μετά την μετακίνηση του κ. Καλοφωλιά στη Καλαμάτα τελικά μπορεί να αποβεί μόνιμη διαπίστωσε ο κ. Σαρμαντζής. Δεν εφημερεύει γιατρός για 14 μέρες το μήνα στο Κ.Υ. Φιλιατρών συμπλήρωσε, καταλήγοντας ότι υπάρχει όμως νοσηλεύτρια και θυρωρός!

Στις τοποθετήσεις τους ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο γιατρός Δημήτρης Κουτσούλης για το νοσοκομείο υποστήριξαν  ότι ο Δήμος δεν έκανε προτάσεις παρά μόνο επιφανειακή κριτική. Μάλιστα ο κ. Κουτσούλης από το 2014 είχε μιλήσει στο Σώμα για την μαιευτική κλινική που έκλεισε και την αποδυνάμωση του ιδρύματος σε βάθος χρόνου, εξηγώντας ότι το ζήτημα είναι γιατί οι γιατροί φεύγουν. Μέχρι το 2009 υπήρχαν ειδικότητες αλλά μετά πήρε την κάτω βόλτα το ίδρυμα, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply