ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Μύθοι του Αισώπου επί σκηνής από το Μικρό Θέατρο Λάρισας!

0
  • ΓΙΑ 7η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
  • ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ (ΩΡΑ 21.00) ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥΛΗ

Ο ΑΙΣΩΠΟΣ με τους μύθους του κατάφερε να δημιουργήσει μια από τις πιο διαχρονικές κουλτούρες στην ιστορία του ανθρώπου, της τέχνης και της καθημερινότητας μας. Είναι πάμπολλες οι φορές που ακόμα και ο σύγχρονος άνθρωπος παγκοσμίως, χρησιμοποιεί ένα επιμύθιο από τον Αίσωπο για να χαρακτηρίσει μια πράξη ή μια συμπεριφορά. Μέσα από τις πράξεις των ζώων, μέσα στους μύθους του, τα οποία αποκτούν ανθρώπινη φύση, ο εμπνευστής μας δίνει την αίσθηση πως η ανθρώπινη συμπεριφορά, καλή ή κακή, είναι πέρα από την την εποχή, το χρόνο ,τα ήθη και τις φυλές. Η απόλυτη δικαιοσύνη που έρχεται στο τέλος κάθε μύθου, με το επιμύθιο, δείχνει ξεκάθαρα πως η “κάθαρση” είναι αναπόφευκτη.

Μέσα από την ένωση μερικών από των γνωστότερων μύθων του, θα παρακολουθήσουμε μια τυπική μέρα στο δάσος του Αισώπου ,όπου αναλαμβάνουν “δράση” το λιοντάρι ,το ποντίκι , ο ψεύτης βοσκός , ο λαγός , η χελώνα, η αλεπού , το κοράκι και άλλα ζώα , που όμως τίποτα δεν θα λειτουργήσει φυσιολογικά.

Θα δημιουργηθεί  ένα μεγάλο μπλέξιμο όπου όλα τα ζώα θα προσπαθήσουν μαζί να βρουν την άκρη του νήματος. Ο μοναδικός όμως, που μπορεί να τους βοηθήσει είναι ο ίδιος ο Αίσωπος.

Η συνέχεια επί σκηνής… με το Μικρό Θέατρο Λάρισας που περιοδεύει για 7ο συνεχές καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα!

Μετά τις τεράστιες επιτυχίες που σημείωσε με τις παραστάσεις του, «Το Ασχημόπαπο», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Ο Λύκος και τα 3 Γουρουνάκια» κ.α., συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του και έρχεται στην πόλη μας το Σάββατο 22 Ιουλίου (ώρα 21.00) με νέα παραγωγή, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Πουλή, στο Θέατρο Κάστρου Καλαμάτας.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Παίζουν και Χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Πούλης , Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Χρήστος Βασιλακόπουλος, Άννα Μαλτέζου, Κωνσταντίνος Κυζούλης.

Σκηνοθεσία και κείμενο: Γιώργος Πουλής

Σκηνικά – ειδικές κατασκευές: Βαλεντίνο Βαλάσης

Μουσική επιμέλεια: Χρύσα Καζάκου

Κατασκευή κοστουμιών: Ελένη Ψύρρα

Σχεδιασμός φωτισμών: Πασχάλης Λόκας

Γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης

Σχεδιασμός κοστουμιών: Βαλεντίνο Βαλάσης

Δημόσιες σχέσεις: Μικρό Θέατρο

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6974797109

Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο – 27210 87902

Προπώληση : 7 ευρώ – Ταμείο : 9 ευρώ (από 2 ετών και άνω)

Πληροφορίες – 6974797109

*Το έργο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας*

Διάρκεια: 80 λεπτά (με ένα Διάλειμμα 10 λεπτών)

Leave a Reply