ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ο 13ος κληρονόμος» αύριο στο Καφέ Σινέ

0

Την ταινία «Ο 13ος κληρονόμος» [1949] σε σκηνοθεσία Robert Hamer με τους Dennis Price, Alec Guinness, Valerie Hobson  θα προβάλει αύριο στις 9.30 μ.μ. στο «Καφέ Σινέ» (δυτική παραλία Καλαμάτας), η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Ένας νεαρός αστός προσπαθεί να αναρριχηθεί στην διαδοχή ενός Δουκάτου, για να εκδικηθεί την αδικία που έγινε στην μητέρα του, σκοτώνοντας όλους τους ευγενείς που προηγούνται στην σειρά της διαδοχής…!

Σε σκηνοθεσία Robert Hamer,  «Ο 13ος κληρονόμος» είναι μία ξέφρενη βρετανική μαύρη κωμωδία των Ealing Studios που μεσουράνησαν στη μεταπολεμική Βρετανία, κάνοντας σήμα κατατεθέν τους την ειρωνεία και τον κυνισμό των μαύρων κωμωδιών τους και αναδεικνύοντας το βρετανικό χιούμορ σε όλο του το μεγαλείο.

Η ταινία διακωμωδεί το στιλ της αριστοκρατικής Βρετανικής παράδοσης, των ευγενών με τα κτήματα τους, των λόρδων και των όλων των άλλων στοιχείων που χαρακτηρίζουν την ταξικό διαχωρισμό της χώρας, με εξαιρετικό χιούμορ, στυλ, αλλά ταυτόχρονα με κυνισμό και σνομπισμό. Το επίπεδο της ταινίας ανεβάζουν οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών, με εξέχουσες αυτές του Ντένις Πράις, που υποδύεται τον επίδοξο δούκα και τον απίστευτο Άλεκ Γκίνες, ένα από τα πιο εύπλαστα πρόσωπα που έχει ευτυχήσει να συλλάβει η κινηματογραφική κάμερα, στην τρίτη μόλις ταινία της καριέρας του, όπου με αστείρευτο ταλέντο εναλλάσσεται σε 8 ρόλους!

Για όλους αυτούς τους λόγους  «Ο 13ος κληρονόμος» θεωρείται μία από τις καλύτερες αγγλικές ταινίες όλων των εποχών και δικαίως έχει εξασφαλίσει τη θέση της στο top 100 του βρετανικού κινηματογράφου.

  • Η είσοδος είναι 4 ευρώ ενώ για νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Leave a Reply