ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σημαντικός για την ανάπτυξη της Λακωνίας ο δρόμος Νεάπολη-Μονεμβασιά!

0

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Τον πολιτικό συμβολισμό της υλοποίησης μεγάλων και σπουδαίων έργων στηριζόμενοι «στις δικές μας δυνάμεις» ανέδειξε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης κατά την προχθεσινή τελετή εγκαινίων του δρόμου Νεάπολη – Μονεμβασιά. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι το έργο αυτό δεν μπορεί να αποτιμηθεί μόνο και μόνο στην αξία της υλοποίησης ενός έργου, είναι και ένας πολιτικός συμβολισμός που στέλνεται σήμερα από τα Βάτικα και από τη Μονεμβασιά σε όλη τη χώρα. «Ότι μαζί με τους δικούς μας ανθρώπους, σε απόλυτη συνεργασία και σε ειλικρινή σχέση με όλους τους θεσμικούς φορείς στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας και της προσδοκίας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να πετύχουμε τους στόχους και πάνω απ’ όλα να φανούμε αντάξιοι με συνέπεια στην αγάπη και την εμπιστοσύνη όλων εσάς που στην κρίσιμη ώρα μας εμπιστεύτηκαν τις τύχες του τόπου στα χέρια μας».

Παράλληλα ο κ. Τατούλης, στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική αντίληψη των καινούργιων αυτοδιοικητικών θεσμών η οποία ξεπερνά τα στενά τοπικά όρια και δημιουργεί συνθήκες υπερτοπικότητας στο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνονται μεγαλύτερα οφέλη, να κινητοποιούνται μεγαλύτερες κοινωνικές δυνάμεις και από την άλλη πλευρά καλύτερα αποτελέσματα.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ακόμα την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι φοβικές σε αυτές προσεγγίσεις δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας και αισιοδοξίας σε ένα τόπο που περνά τέτοια κρίση.

Σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι μόνο μέσα από τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς μπορεί να υπάρξει αυτή η προσδοκία και δήλωσε ότι «θα πρέπει όλοι οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα να το ενστερνιστούν και να πιστέψουν αυτή την αναγκαία και απόλυτα ικανή συνθήκη προκειμένου ο τόπος να βρει το δικό του το δρόμο».

«Οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί έχουν ένα όπλο κοντά τους που δυστυχώς δεν το έχουν οι κεντρικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα. Έχουν κοντά τους τον ίδιο τον πολίτη και αυτή η έσωθεν πίεση που ασκείται στον τόπο στο επίπεδο άσκησης της ευθύνης αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα και τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προκειμένου να βρούμε το δρόμο μας προς σοβαρές πολιτικές που έχει σήμερα ανάγκη ο τόπος», υπογράμμισε ο κ. Τατούλης.

Αφού χαρακτήρισε «τραγωδία» τα 15 χρόνια που απαιτήθηκαν από τη λήψη της πολιτικής απόφασης υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου μέχρι την υλοποίησή του, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι ο σχεδιασμός της Περιφερειακής αρχής ήταν εξαρχής ολοκληρωμένος και είδε όλο το χάρτη των προβλημάτων της Περιφέρειας, και επένδυσε ακριβώς εκεί που έπρεπε «ώστε να έχουμε την πιο γρήγορη ανταπόκριση σε αυτές τι επενδύσεις που θέλαμε να κάνουμε. Αντιμετωπίσαμε τον αποκλεισμό της Λακωνίας στο επίπεδο των υποδομών, η οποία θεωρείτο παραμεθώριος περιοχή, με αποτέλεσμα να μη δείχνεται το αντίστοιχο και ανάλογο βάρος για να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα βοηθούσαν στις υποδομές».

Leave a Reply