ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Καλαμάτα χτυπά η καρδιά του Πολιτισμού!

0

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Πόλις πολύτροπος και του Πολιτισμού η Καλαμάτα, η οποία εκτός από τον τουρισμό, στον οποίο βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό για την ανάπτυξή της, δεν… ξεχνά τη διοργάνωση πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων χειμώνα – καλοκαίρι, υποστηρίζοντας τον «τίτλο» της και ενισχύοντας το ήδη… δυνατό της όνομα.

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο, αλλά και από φορείς, συλλόγους και ιδιώτες, κάνοντας τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πιο ελκυστική και τους μόνιμους κατοίκους να μη χρειάζεται να «ξενιτεύονται» για να απολαύσουν μια ωραία θεατρική παράσταση ή μια συναυλία!

23ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ

«Ναυαρχίδα» φυσικά, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας το οποίο θα ρίξει αυλαία την Κυριακή! Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιό του, ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μσεσσηνίας στην Καλαμάτα και παρουσίαση πρωινού σεμιναρίου της Barbara Kane. Το βράδυ στις 8, όπως και αύριο την ίδια ώρα στο πνευματικό κέντρο, η παράσταση Meeting You της Helena Franzén και του Ori Flomin και στις δύο ώρες αργότερα, στις 10 στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού η ξεχωριστή παράσταση Romeo and Juliet  Rebellion and Johannesburg της Jessica Nupen (Για τις σημερινές εκδηλώσεις αναλυτικά στη σελίδα 13). Αύριο και το Σάββατο στις 10 και στις 8:30 το βράδυ αντίστοιχα, η διοργάνωση συνεχίζεται στην κεντρική σκηνή του Μεγάρου Χορού, με την παράσταση Three Times Rebel της Marina Mascarell, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα. Την τελευταία ημέρα, στις 11 το πρωί στην παραλία, One One One του Γιάννη Μανταφούνη και της Aoife McAtamney και στις 7 το απόγευμα στο στούντιο του Μεγάρου Χορού

It’s Always Here του Adi Boutrous Scarabeo, Angles and the Void του Andrea Costanzo Martini, με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Οι εκδηλώσεις πολλές και ποικίλες και πέρα από Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, σε εξέλιξη βρίσκονται και εκείνες στο πλαίσιο του πολιτιστικού καλοκαιριού του Δήμου!

Απόψε και μέχρι το Σάββατο 29 του μηνός, ξεκινούν από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες (σελ. 6), ενώ αύριο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο στις 9 το βράδυ στο κάστρο, η παράσταση «ΑΙΣΩΠΟΣ… Οι ωραιότεροι μύθοι» και την Κυριακή στις 9:30 το βράδυ, η «ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ» του Τσαϊκόφσκι, από το Μπαλέτο της Μόσχας! (σελ. 6) Τη Δευτέρα 24 του μηνός ξεχωριστή αναμένεται επίσης στις 9:30 το βράδυ στο κάστρο, η παράσταση που σκηνοθετεί και διασκευάζει ο Γιάννης Μπέζος, η πασίγνωστη «Λυσιστράτη». Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη και την Ναταλία Τσαλίκη, ενώ συμμετέχει 20μελής θίασος (λεπτομερές ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της «Φ»). Οι εκδηλώσεις για τον Ιούλιο, καθώς θα συνεχιστούν, θα ρίξουν αυλαία στις 31 με τη μουσικοθεατρική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα «Το πρώτο μας πάρτυ», στις 9:30 το βράδυ, στο κάστρο της Καλαμάτας.

 ART FARM «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΑΡΙΝΗ»

Το πολιτιστικό καλοκαίρι από το Δήμο Καλαμάτας, θα… κρατήσει ως το φθινόπωρο, καθώς θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο, όμως παράλληλα, πολλές και ξεχωριστές είναι και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από άλλους φορείς και συλλόγους. Προχθές, ιδιαίτερη στο αγρόκτημα Μαρίνη στη Μεγάλη Μαντίνεια, ήταν η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενώ είχαν προηγηθεί και άλλες, με ξεχωριστή αυτή της Φωτεινής Βελεσίωτου.

Τη Δευτέρα στον πολύ όμορφο αυτό χώρο, ακολουθεί αφιέρωμα στο Leonard Cohen, ενώ στις 31 Ιουλίου, η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη! Οι εκδηλώσεις στο Art Farm θα ολοκληρωθούν στις 25 Αυγούστου, με τη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις 13 του επόμενου μήνα να εντυπωσιάζει!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply