ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αγρια κόντρα για την δημοτική οδοποιία στην Κυπαρισσία στο Δ.Σ. Τριφυλίας

0

Νέα κόντρα σημειώθηκε στο τέλος της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με αφορμή το έργο που αφορά  την «Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής παραλαβής του έργου «Δημοτική οδοποιία Κυπαρισσίας», καθώς σε δύσκολη θέση ήρθε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιαν. Κατσούλας, όταν έκανε την εισήγηση καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δημ. Κουτσούλης (φωτό), απάντησε αρνητικά και στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σώματος έδωσε στο λόγο για ερωτήσεις στον κ. Κουτσούλη.

Ο κ. Κουτσούλης ρώτησε για τον υπεύθυνο του έργου, διατυπώνοντας την θέση ότι η μελέτη για το έργο αφορούσε και ασφαλτόστρωση, 70 μέτρων, στις εργατικές κατοικίες στην Κυπαρισσία. Στη συνέχεια ο πρόεδρος Γιαν. Καλκαβούρας δήλωσε ότι: «εδώ μιλάμε για τα έργα που έχουν γίνει. Αυτό είναι το πρωτόκολλο. Τώρα, μην ψάχνουμε να βρούμε τι έγινε, τι δεν έγινε. Για τα έργα που έχουν γίνει. Είναι ξεκάθαρο».

ΕΠΕΜΕΝΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ…

Ο κ. Κουτσούλης επέμεινε στην θέση του, να απαντήσει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, τονίζοντας ότι η έγκριση στο πρωτόκολλο παραλαβής από επιτροπή αφορά πιστοποίηση συγκεκριμένων εργασιών, επιμένοντας να όντως ολοκληρώθηκαν  τα 70 μέτρα ασφαλτόστρωσης στις εργατικές κατοικίες. Απαντώντας ο κ. Κατσούλας δήλωσε ότι  το πρωτόκολλο παραλαβής υπογράφεται από την Επιτροπή Παραλαβής, αποτελούμενη από 3 άτομα καθώς  το έχουν υπογράψει, βάση της μελέτης. Ο κ. Κουτσουλης, εξήγησε ότι  η μελέτη είχε ρητή πρόβλεψη για την κατασκευή πεζοδρόμου με διάτρητους κυβόλιθους στις Εργατικές Κατοικίες σε μήκος 70μ., ρωτώντας να απαντήσει αν το έργο όντως υλοποιήθηκε.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ…

Ο αντιδήμαρχος Παν. Τσίγγανος παρενέβη για τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα, ώστε να εκδοθεί το τιμολόγιο. Με τον κ. Κουτσούλη να λέει πως, «πήγατε να παραλάβετε ένα έργο συνάδελφοι, λοιπόν η ερώτησή μου είναι σαφής: Έγινε; Εγώ σας ρώτησα αν τελικά έγινε ή δεν έγινε, γιατί έχω υπόνοια πως έπεσε άσφαλτος κάπου αλλού, που δεν έπρεπε να πέσει, που δεν προβλέπεται στο έργο… Έπεσε κάπου που αυτός που έχει κάνει το έργο, λέω εγώ τώρα, εξυπηρέτησε».

Ο κ. Τσίγγανος παίρνοντας το λόγο είπε ότι: «από όσο θυμάμαι τότε, η μελέτη προέβλεπε 70μ. πεζοδρόμηση στην περιοχή των εργατικών κατοικιών. Ωστόσο, οι παρόδιοι ιδιοκτήτες, παρόλο που είχαμε συμφωνήσει την παραχώρηση 2 μέτρων, για να αποφύγουμε την διαδικασία της απαλλοτρίωσης, γιατί ακόμη θα είμαστε στην απαλλοτρίωση, αρνήθηκαν να την παραχωρήσουν… Το τιμολόγιο με αυτά τα μέτρα μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο».

Στο τέλος ο κ. Κουτσούλης ρώτησε: «που»; «Δεν θυμάμαι που, αυτό το γνωρίζει η τεχνική υπηρεσία», είπε ο κ. Τσίγγανος, με βάση τις

επιμετρήσεις. Ο κ. Κουτσούλης δεν πείσθηκε ζητώντας από την  Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

 Γ.Μπ.

Leave a Reply