ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καταγγελίες για μη αξιοκρατικές επιλογές διευθυντών σε Δημοτικά Σχολεία από τη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών “Προς Θέση”

0

Με μια στροφή από τη γνωστή Ωδή του «Εις Σάμον» του Ανδρέα Κάλβου και συγκεκριμένα την «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι· θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία», η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, «Προς Θεση» καταγγέλλει πρακτικές που ακολουθήθηκαν στις επιλογές διευθυντών στα Δημοτικά Σχολεία. Μάλιστα, αναφερόμενη στο Συμβούλιο Επιλογής και τις βαθμολογίες, επισημαίνει πως στην πλειοψηφία του, αποτελείται από διορισμένα μέλη από την περιφερειακή διοίκηση, με κομματικά κριτήρια, χωρίς να έχει ζητηθεί καμία αίτηση ενδιαφέροντος. «Μέλη εκπρόσωποι της διοίκησης στη συνέντευξη, δεν κράτησαν κανένα πρόσχημα με περισσή αλαζονεία, με εμφανή ανεπάρκεια, με ειρωνεία και προκλητικό τρόπο αντιμετώπισαν τους συναδέλφους που είχαν εκ των προτέρων στοχοποιήσει. Αποδεδειγμένα, δε γνώριζαν στο ελάχιστο τις δράσεις των υποψηφίων, τα σχολεία του νομού, ούτε καν τη κείμενη νομοθεσία που διέπει την εκπαίδευση και το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Στα αποτελέσματα, αποδεικνύεται πως με προειλημμένες αποφάσεις «έσφαξαν» με χειρουργικό τρόπο στην κυριολεξία, συναδέλφους με διαχρονική αποδεδειγμένη δράση και θετική προσφορά στην εκπαίδευση, προκειμένου να ευνοηθούν οι συγκρινόμενοι μαζί τους αρεστοί. Ταυτόχρονα επιβράβευσαν με «Άριστα», τους εκλεκτούς με «ερωτήσεις» στη… συνέντευξη.

Προσπάθησαν να καταρρακώσουν την αξιοπρέπεια  εκπαιδευτικών προκειμένου να επιβεβαιωθούν. Στη σύγκριση των πινάκων, με τα μετρήσιμα κριτήρια και του τελικού μετά τη συνέντευξη,  αποδεικνύονται τα παραπάνω  και  πόσες  θέσεις ανέβηκαν οι ευνοημένοι», επισημαίνει στην καταγγελτική της ανακοίνωση η Εκπαιδευτική Κίνηση «Προς Θεση» και διερωτάται αν θα πάρουν θέση οι παρατάξεις των οποίων οι υποψήφιοι  έτυχαν τέτοιας προκλητικής μεταχείρισης. Επίσης, ζητούν να ανακοινώσουν τη βαθμολογία του κάθε μέλους και να μην… κρύβονται στην ανωνυμία του Συμβουλίου. «Ιδού  η Ρόδος… Αυτοί που κάθε φορά προσαρμόζονται για να βολευτούν, θα μας  βρουν απέναντι! Ας μην εκλαμβάνουν την ευγένεια μας ως αδυναμία! Αποδείξαμε με την αιρετό εκπρόσωπό μας στο Συμβούλιο, πως για εμάς προέχει η προάσπιση της αξιοπρέπειας κάθε συναδέλφου που μπήκε στη διαδικασία επιλογής, η αντικειμενικότητα, η διαφάνεια, η κρίση χωρίς εμπάθειες και κρατούμενα. Η  επιλογή  στελεχών στο ευαίσθητο  χώρο της εκπαίδευσης, απαιτεί σοβαρότητα, αντικειμενικότητα, διαφάνεια, γνώση και κρίση χωρίς εμπάθειες  και μικροψυχίες. Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας στην συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων  που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ευχόμαστε καλή τοποθέτηση. Θα επανέλθουμε…», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εκπαιδευτική παράταξη.

95 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply