ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέρασαν ”Γούβες”, ”Πλάκες” και ”Πόρτες” και κοιμήθηκαν σε υψόμετρο 2407 μ.!

0

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΠΟΚ ΕΥΚΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

Διήμερο εξόρμηση πραγματοποίησαν οι πεζοπόροι του ”Ευκλή” στον Προφήτη Ηλία στην κορυφή του Ταϋγέτου το περασμένο Σαββατοκύριακο, πριν τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία (20/7ου).

Οι πεζοπόροι του ”Ευκλή” εξόρμησαν στην Λακωνία ξεκινώντας την απαιτητική ανηφορική διαδρομή τους, με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, από την Πηγή Μαγγανιάρη (980 μ.) έως το Ορειβατικό Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης (1550 μ.), ανέβηκαν, για να προσκυνήσουν στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου, περνώντας από τις θέσεις : ”Γούβες”, ”Πλάκες” και ”Πόρτες”, ώστε να διανυκτερεύσουν στο ξωκλήσι στην κορυφή στα 2407 μ. υψόμετρο, το οποίο βρίσκεται εκεί αγέρωχο από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Όπως μας περιέγραψαν οι προσκυνητές-πεζοπόροι του ”Ευκλή : ”Τα συναισθήματα ήταν έντονα, η κούραση της ανάβασης ξεχάστηκε αμέσως, αντικρίζοντας τις επιβλητικές κορυφές της Οροσειράς του Ταϋγέτου και την απίστευτη, μαγευτική θέα.”

Ο Προφήτης Ηλίας είναι μια κορυφή σε σχήμα πυραμίδας και με την ανατολή του Ηλίου εμφανίζεται μια σκιά πυραμίδας σε όλο το Μεσσηνιακό Κόλπο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία το πρωί, περίπου στις 7 π.μ. να θαυμάσουν και να φωτογραφίσουν το ”Φαινόμενο της Πυραμίδας”.

Οι πεζοπόροι του Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής συνάντησαν στην κορυφή την καλαματιανή παρέα της Μεσσηνιακής Ομάδας Motocross (Messiniaki Omada Motocross Spiris) και τον Μεσσήνιο διακεκριμένο αναβάτη του MotoCross Γεώργιο Σπύρη.

Όλοι μαζί οι καλαματιανοί επισκέπτες φωτογραφήθηκαν το πρωί μπροστά από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και έδωσαν αμοιβαίες υποσχέσεις, ότι του χρόνου, θα ρθουν ξανά.

Η διοίκηση και οι υπεύθυνοι του πεζοπορικού τμήματος ευχαριστούν θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας, που συνόδεψαν τους πεζοπόρους σ’ αυτήν τους την εξόρμηση.

 

699 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Leave a Reply