ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαμαρτυρίες για μυρωδιά πετρελαίου στη Δυτική Παραλία, αλλά δεν εντόπισε θαλάσσια ρύπανση το Λιμενικό!

0

Σε διαμαρτυρίες για μυρωδιά πετρελαίου στην περιοχή της Δυτικής παραλίας Καλαμάτας (κοντά στην πίστα καρτ), προέβησαν προ ημερών περίοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, τις οποίες μετέφεραν στο λιμεναρχείο Καλαμάτας και στο τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με καταγγέλλων, και αναγνώστη της «Φ», η μυρωδιά είναι υπαρκτή και έντονη και γεννάται έντονος προβληματισμός ως προς την προέλευσή της.

Ενήμερη και η Λιμενική Υπηρεσία Καλαμάτας, η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε και προέβη σε έλεγχο της περιοχής. Τα παραπλέοντα σκάφη ωστόσο δεν εντόπισαν θαλάσσια ρύπανση διαπιστώνοντας την καθαρότητα της υδάτων περιοχής.

Ακολούθως, ανησυχίες εκφράστηκαν στο τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας -Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για την κινητοποίησή ωστόσο του οποίου, προκειμένου να προβεί σε αυτοψία, απαιτείται έγγραφη καταγγελία.

Η πηγή της μυρωδιάς δεν έχει εντοπιστεί ούτε εικάζεται η προέλευση της, παρόλα αυτά φαίνεται πως υπάρχει και προβληματίζει έντονα κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

308 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply