ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πολιτικοί «παίζουν» την… κολοκυθιά με το δρόμο Καλονερό-Τσακώνα στα χαρτιά!

0

Η «ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ», που παίζουν πολιτικοί παράγοντες για το σημαντικό έργο Καλονερό-Τσακώνα, συνεχίζεται με διαχρονικές ευθύνες για την μη ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού, αποκόβοντας την μισή Μεσσηνία από την οδική πραγματικότητα του υπόλοιπου Νομού τα τελευταία χρόνια…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΖΙΚΑ

Παρακολουθώντας το θέμα 10 χρόνια τώρα εικάζουμε ότι ο… πινόκιο της πολιτικής χασούρας πρέπει να τελειώσει! Το έργο είχε συμπεριλάβει στη Σύμβαση Παραχώρησης ο Γ. Σουφλιάς πριν από 9 χρόνια, είχε γίνει προετοιμασία με αναφορά για δημιουργία μελετών πριν το 2007, αλλά μέχρι σήμερα όλοι παίζουν την… κολοκυθιά! Η κυβέρνηση εκτιμά ότι ο οδικός άξονας Καλό Νερό – Τσακώνα μπορεί να υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ, εξετάζοντας και εναλλακτικές χρηματοδοτικές πηγές, όπως Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) δεδομένου ότι το ΕΣΠΑ πήγε… περίπατο!!!

Το Καλό Νερό – Τσακώνα, μήκους 28 χιλιομέτρων, μέσω ΣΔΙΤ για την κατασκευή με επιβολή διοδίων αποτελούν καυτά ζητήματα προς επίλυση, καθώς πρόσφατα είχαμε την «κόντρα» του πρ. υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου με κυβερνητικά στελέχη, προεξάρχοντος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, συμπατριώτη μας Αλέξη Χαρίτση. Ωστόσο ξεκάθαρη απάντηση γιατί το έργο απεντάχθηκε από τη Σύμβαση Παραχώρησης το 2013 επί Ν.Δ., όταν μάλιστα ο κ. Λαμπρόπουλος μας διαβεβαίωνε ότι ετοιμάζονται μελέτες, ενώ το 2016 στην Ελαία έψαχνε το φάκελο του έργου ο τότε υπουργός Τ. Κουίκ όταν ρωτήθηκε από το kyparissianews.com, αποδεικνύουν ότι υπάρχει προχειρότητα και μάλιστα διαχρονική για το συγκεκριμένο έργο!

Το έργο διαθέτει περιβαλλοντικούς όρους μαζί με το σύνολο, σχεδόν, των υποστηρικτών μελετών, οπότε θα ήταν ευτύχημα να το αναλάβει μέσω ΣΔΙΤ ο «Μορέας» ή η «Ολυμπία Οδός», καθώς αν ξεκινήσει κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί αφού δεν υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες! Προς το παρόν το «γαϊτανάκι» δηλώσεων αποδεικνύει την έλλειψη σοβαρότητας σε όλα τα επίπεδα για ένα έργο που όλοι υποτίθεται ότι το θέλουν, όμως κυρίως στην Ηλεία και τη Μεσσηνία με τους περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου αλλά και τους εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας να μην διαθέτουν την πολιτική βούληση και να πουν, επιτέλους, όλη την αλήθεια στο λαό του Κυπαρισσιακού κόλπου. Αρκετά πια ο εμπαιγμός με το «μπαλάκι» ευθυνών και την άγονη πολιτική αντιπαράθεση για τις εντυπώσεις! Εργα θέλουμε και όχι λόγια ώστε να αξιοποιηθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα   της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου.

335 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply