ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σήμερα και αύριο στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού: Χορός, χορός, χορός… παντού!

0

Τελευταίες ημέρες του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας σήμερα και αύριο και οι διοργανωτές βάλθηκαν να μας… “ξεκάνουν” (με την “καλή έννοια”) στη θέαση παραστάσεων χορού εντός και εκτός των διάφορων κτηριακών εγκαταστάσεων που το φιλοξενούν.

meeting-you

Σήμερα επαναλαμβάνεται η παράσταση “Meeting you” στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 8μ.μ. ενώ στις 10μ.μ. ακολουθεί η παράσταση “Three Times Rebel” της Marina Mascarell στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού. Στον ίδιο χώρο αλλά λίγο νωρίτερα, στις 8.30μ.μ. θα επαναληφθεί η περφόρμανς της Μarina Mascarell αύριο.

Αύριο στις 11 το πρωί στην παραλία της Καλαμάτας (κοντά στο «Πανελλήνιο») θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο “One One One” του Γιάννη Μανταφούνη. Στις 7 το απόγευμα στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού θα παρουσιαστούν οι περφόρμανς “It’s Always Here” του Adi Boutrous και “SCARABEO Angles and the Void” του Andrea Costanzo Martini.

Όσοι λοιπόν δεν έχετε παρακολουθήσει ακόμα μία παράσταση του φετινού Φεστιβάλ κάντε μία προσπάθεια αυτό το διήμερο να βρείτε θέση σε κάποια από όλες αυτές τις αξιόλογες παραστάσεις, ή πριν κάνετε το μπάνιο σας περάστε αύριο από το «Πανελλήνιο» με ανοιχτά μάτια και μυαλά!

ΣΗΜΕΡΑ

  • Πνευματικό Κέντρο στις 8 μ.μ.

Meeting you: Το έργο πραγματεύεται την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας. Τί δημιουργεί μια φιλία; Τί είναι αυτό το είδος έλξης και πώς μας επηρεάζει; Πώς παραμένουμε φίλοι;

O Όρι Φλόμιν και η Χελένα Φρανσίν, παλιοί φίλοι, συνεργάζονται εδώ ως χορογράφοι και ερμηνευτές.

  • Μέγαρο Χορού (Κεντρική Σκηνή) στις 10 το βράδυ

Three Times Rebel: Το έργο διερευνά τις απαρχές της ανισότητας των φύλων και τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο μεθοδεύτηκαν οι σχετικές αντιλήψεις στη σύγχρονη κοινωνία. Εδώ η Μασκαρέλ καταδύεται στα βάθη του συστήματος που έθρεψε τις σύγχρονες προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, τη συμβολική βία, τον τρόπο που κληρονομείται και κατασκευάζεται το φύλο.

Το ούτως ή άλλως σοκαριστικό «Grab ’em by the pussy» [του πλανητάρχη] δεν έχει ξανακουστεί τόσο απειλητικά όσο στο Three Times Rebel. Μια σφοδρή, σχεδόν ακτιβιστική παράσταση, όπου κάθε σωματική επαφή είναι και άβολη και ενοχλητική.

ΑΥΡΙΟ

  • Παραλία Καλαμάτας (θέση Πανελλήνιο) στις 11 π.μ.

One One One”: Στο διαδραστικό έργο One One One ο χορογράφος Γιάννης Μανταφούνης μάς προσκαλεί να μοιραστούμε μαζί του το χρόνο, σε έναν κοινό χώρο, με τον πιο απλό και άμεσο τρόπο. Σε ένα απλό «σκηνικό» με δύο παράλληλες γραμμές στο έδαφος και δύο καρέκλες, μία σε κάθε γραμμή, οι δύο καλλιτέχνες εισβάλλουν στον δημόσιο χώρο και μας οδηγούν σε απρόσμενες περιπέτειες.

Καθήστε στην καρέκλα, μείνετε εκεί όση ώρα θέλετε, και κοιταχτείτε στα μάτια με τον χορευτή – έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για έναν προσωπικό χώρο.

 

  • Μέγαρο Χορού (Στούντιο) στις 7 μ.μ.

Its Always Here”: «Το σώμα φέρει την ταυτότητά μας»: στην άδεια σκηνή, οι δύο χορευτές άλλοτε κινούνται μαζί, σε πλήρη συγχρονισμό, άλλοτε ορίζουν καθένας το δικό του ευδιάκριτο μονοπάτι. Η χορογραφία έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού contact και χιπ χοπ, ως προς την ένταση των κινήσεων και τη δεξιοτεχνία. […]

 SCARABEO Angles and the Void: Το στήσιμο μιας παράστασης αποκαλύπτει το τίμημα που πληρώνει ο χορευτής όσο και την ευχαρίστηση που αντλεί καθώς μετατρέπεται σε αντικείμενο – μια μονομαχία πρότυπο.

Μέσα στο αυστηρό πλαίσιο μιας χορογραφίας, ό,τι κρατάει τους χορευτές σε ετοιμότητα και τους επιτρέπει να μεταμορφώνονται κάθε φορά είναι η επίπονη, κοπιώδης προσπάθεια της σάρκας, του δέρματος, των αρθρώσεων, και το βλέμμα του κοινού.

  • Μέγαρο Χορού (Κεντρική Σκηνή) στις 8.30 μ.μ.

 

Three Times Rebel”: Η παράσταση επαναλαμβάνεται στις 8.30 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Προβολή ταινίας στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού στις 22.00: Η ταινία “Mr. Gaga” προβάλλεται και σήμερα, κλείνοντας έτσι την αυλαία του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Α.Σπ.

Leave a Reply