ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε δύσκολο όμιλο και φέτος η «Κ80», στον Α΄ όμιλο ο Μεσσηνιακός

0

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ Α2 ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των προγραμμάτων για τις Εθνικές Κατηγορίες, ενώ η διορία που έχουν τα σωματεία για να υποβάλλουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους λήγει την Τρίτη 25 Ιουλίου. Συγκεκριμένα η κλήρωση για τον καθορισμό του προγράμματος της Α’ Φάσης του πρωταθλήματος των γυναικών θα γίνει στις 14.30 και στις 14:45 η κλήρωση των ανδρών, στα γραφεία της ΕΟΠΕ. Θυμίζουμε ότι στα πρωταθλήματα Α2 Εθνικής Ανδρών και Γυναικών την Ένωσή μας εκπροσωπούν Καλαμάτα 1980 και Μεσσηνιακός Γ.Σ., αντίστοιχα.

Παράλληλα στη πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΟΠΕ εγκρίθηκαν οι προκηρύξεις Α1 και Α2 Γυναικών και Α2 Ανδρών καθώς επίσης η Εγκύκλιος Επανεγγραφών αθλητών, το σχέδιο του Κανονισμού Διαμεσολαβητών Μετεγγραφών Πετοσφαίρισης. Μεταξύ των αποφάσεων και η δημιουργία τράπεζας αίματος στην ΕΟΠΕ και τις Ενώσεις.

 

Σε δύσκολο όμιλο και φέτος οι «λύκοι»

Στο πρωτάθλημα Α2 ανδρών, η «Καλαμάτα ’80» βρίσκεται ξανά σε ισχυρό όμιλο, kal-80(1ο Υποόμιλο) και αντίπαλοι της θα είναι φέτος οι εξής: ΑΣΠ Απόλλων, ΓΣ Απόλλων, ΑΣ Κέρκης, ΑΠΣ Κύζικος, ΑΕΠ Ολυμπιάς, ΟΦΗ, ΑΟ Παλλήνη, ΑΣ Πανερυθραϊκός, ΓΣ Πανιώνιος, ΣΦΠ Χανίων.

Σε ό,τι αφορά στην άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, θα καθοριστεί με Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη, όπως και ο υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών.

Από την Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ανδρών ανέρχονται στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών 2018-2019:

  • οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και την 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Νότου που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Α’, Β’, Η’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής 2017-2018.
  • Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Βορρά που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και Ζ’ της Β’ Εθνικής 2017-2018. Στο πρωτάθλημα 2018-2019 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής συνολικά 32 ομάδες.

 

Στον Α’ Όμιλο Γυναικών ο Μεσσηνιακός Γ.Σ.

mgs-gynaikesΣτον Α’ Όμιλο Γυναικών τοποθετείται ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με ΑΕ Αγ. Παρασκευής, ΑΟΝ Αμαζόνες, ΑΓΣ Άρτεμις, Ένωση Βύρωνα, ΑΣ Ηλιούπολης, ΑΟ Κύδων, ΑΟ Ποσειδών, και ΟΠ Ρεθύμνου.

Η άνοδος στην Pre League Γυναικών θα καθοριστεί με Συμπληρωματική Ειδική Προκήρυξη, όπως και ο υποβιβασμός στην Β’ Εθνική/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Οι ομάδες που θα ανέλθουν από την Β’ Εθνική στην Α2 Εθνική 2018-2019 θα είναι:

  • από τους Ομίλους Α’, Β’, Η’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2017-2018:

α) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών 2017-2018 υποβιβαστούν δύο ομάδες που ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου και στην ΕΣΠΕ Κρήτης, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η, 3η και 4η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Νότου που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Α’, Β’, Η’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2017-2018 β) σε περίπτωση που από την Pre League Γυναικών 2017-2018 υποβιβαστεί μία ομάδα ή δεν υποβιβαστεί καμία ομάδα, που να ανήκει γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου και στην ΕΣΠΕ Κρήτης, οι πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων Α’, Β’, Η’, Θ’ και Ι’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2017-2018, θα ανέλθουν απευθείας στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

2) από τους Ομίλους Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και Ζ’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2017-2018: οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου Βορρά που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των ομάδων που θα καταλάβουν την 1η θέση στους ομίλους Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ και Ζ’ της Β’ Εθνικής/Εθνικό Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών 2017-2018.

Τέλος, στο πρωτάθλημα 2018-19 θα συμμετέχουν 26 ομάδες.

 

Πιο αναλυτικά μπορείτε να βρείτε τις προκηρύξεις των νέων πρωταθλημάτων στο site της ΕΟΠΕ και στο εξής λίνκ 

Leave a Reply