ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει το δήμαρχο για τρομοκράτηση εργαζόμενης

0

Στα επείγοντα φέρεται να μεταφέρθηκε υπάλληλος που έχει μεταταχθεί στη ΔΕΥΑΚ, κατόπιν άσχημης συμπεριφοράς και ψυχολογικής πίεσης εκ μέρους του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως ο δήμαρχος φέρθηκε με αυταρχικότητα και άσκησε ψυχολογική τρομοκρατία στην υπάλληλο, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στα επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας διότι ήταν σε κακή κατάσταση. Ο λόγος της συμπεριφοράς του δημάρχου, υποστηρίζει το Σωματείο, είναι επειδή η υπάλληλος προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να τοποθετηθεί σε θέση ανάλογη των προσόντων της…

Ειδικότερα η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων έχει ως εξής: «Με μεθόδευση και αυταρχισμό, η διεύθυνση, η διοίκηση και ο Δήμαρχος Καλαμάτας οδήγησαν εργαζόμενη της ΔΕΥΑΚ από μετάταξη, στα Επείγοντα του  Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η εργαζόμενη διεκδίκησε με καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας την τακτοποίηση της μετάταξής της και την τοποθέτησή της σε θέση ανάλογη των προσόντων της.

Ο Δήμαρχος όταν το πληροφορήθηκε, καταργώντας τον Πρόεδρο, την Διεύθυνση και το ΔΣ που ο ίδιος έχει ορίσει, ανέλαβε ο ίδιος προσωπικά να εφαρμόσει την μέθοδο της τρομοκράτησης, κάνοντας κατάχρηση του αξιώματος του Δημάρχου. Την  κάλεσε σε απολογία στο Δημαρχείο. Της επιτέθηκε φραστικά, λέγοντας της ότι έπρεπε να τον ευγνωμονεί για  την μετάταξη, να μην είναι αχάριστη και την κατηγόρησε  ότι έχει πληροφορίες από τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή, ότι δεν εργάζεται και δημιουργεί προβλήματα στην υπηρεσία. Πράγμα που δεν ισχύει, αφού η εργαζόμενη από την πρώτη στιγμή, έδειξε διάθεση συνεργασίας. Αξιοποιώντας τα προσόντα και τις επιστημονικές της γνώσεις, ως Πρόεδρος της επιτροπής προμηθειών, αναβάθμισε τις υπηρεσίες διαφάνειας των προμηθειών. Το επιβεβαιώνουν ο προϊστάμενος και οι συνάδελφοί της στο γραφείο. «Παράπτωμά» της,  η διεκδίκηση των εργασιακών της δικαιωμάτων λόγω βλαπτικής μεταβολής. Το αποδεικνύουν η έκθεση και οι υποδείξεις από την επιθεώρηση εργασίας. Υποδείξεις που αρνούνται να εφαρμόσουν και απαντούν με εκφοβισμό και τρομοκρατία.

Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο για αυταρχισμό, για αντεργατική συμπεριφορά  εκτός ορίων, που τσαλαπατώντας την προσωπικότητα και αξιοπρέπεια της εργαζόμενης την οδήγησε σε κρίσιμη κατάσταση στα επείγοντα του Νοσοκομείου. Καλείται τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ όσο και ο Διευθυντής να πάρουν θέση ως οι πλέον αρμόδιοι».

333 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply