ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

4,3 εκατ. ευρώ για την αποχέτευση στην Πύλο και δικτύου ακαθάρτων χωριών της Μεθώνης!

0

ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με απόφαση της Ειδικής Γραμματέα Τομεακών ΕΠ ΕΤΠΑ και ΤΑ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενίας Φωτονιάτα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» το έργο «Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης Πύλου και ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης ακάθαρτων οικισμών Μεθώνης» του Δήμου Πύλου-Νέστορος, προϋπολογισμού 4.353.570 ευρώ.

Το έργο αυτό αφορά την ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης Γιάλοβας-Πύλου, την δημιουργία 4 αντλιοστασίων και παράλληλα την ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης στην Μεθώνη, έτσι ώστε και στις δύο περιοχές από το επόμενο χρονικό διάστημα, να γίνεται χρήση βιολογικού καθαρισμού.

Με την ολοκλήρωση αυτών των έργων προστατεύεται περιβαλλοντολογικά στο μέγιστο βαθμό ο όρμος του Ναβαρίνου και ο κόλπος της Μεθώνης.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης δηλώνει τα εξής: «Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος υλοποιεί σειρά έργων τα οποία αποσκοπούν συνολικά στην ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων με κύριο γνώμονα την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και στην ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής. Είναι γεγονός πως για ακόμα μία φορά η συνεργασία του δήμου με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και συγκεκριμένα τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, καθώς και την ειδική γραμματέα Ε. Φωτονιάτα, απέδωσε καρπούς προς όφελος των πολιτών.»

Leave a Reply