ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

O δήμαρχος Καλαμάτας μιλά στο Flash της Μεσσηνίας για όλους και για όλα – «Γρίφος» οι επόμενες κινήσεις του

0

«Ο Αντώνης Σαμαράς με έχει αδικήσει κατάφωρα», δηλώνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στο καλοκαιρινό τεύχος του “Flash της Μεσσηνίας” που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

Φοβού τον Νίκα και… δώρα φέροντα ή φοβού τον Σαμαρά και… δώρα παίρνοντα; Ιδού ο πολιτικός «γρίφος» στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου κάποιοι δεν αποκλείουν αυτός ο «γόρδιος δεσμός» να επιλυθεί με νέα πολιτική συμφωνία, καθώς στην πολιτική, όπως θα ’λεγε και ο προσφάτως αποδημήσας αιωνόβιος Μητσοτάκης, δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες και μόνιμες φιλίες, αλλά αμοιβαίο πολιτικό συμφέρον…

Φοβού τον Νίκα και… δώρα φέροντα ή φοβού τον Σαμαρά και… δώρα παίρνοντα; Ιδού ο πολιτικός «γρίφος» στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου κάποιοι δεν αποκλείουν αυτός ο «γόρδιος δεσμός» να επιλυθεί με νέα πολιτική συμφωνία, καθώς στην πολιτική, όπως θα ’λεγε και ο προσφάτως αποδημήσας αιωνόβιος Μητσοτάκης, δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες και μόνιμες φιλίες, αλλά αμοιβαίο πολιτικό συμφέρον…

Σε μια συνέντευξη «εφ’ όλης της ύλης», που θα συζητηθεί, καθώς θα αφήσει πολλές «ουρές» και ανοιχτά τοπικά πολιτικά ζητήματα, ο δήμαρχος μιλάει για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, την οικογένεια Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τις σχέσεις του με την κυβέρνηση Τσίπρα.

flash

Ο κ. Νίκας μιλώντας στον Πέτρο Τσώνη απαντά σ’ όλα όσα του καταμαρτυρούν για τη μη λειτουργία της ΜΟΛΑΚ, δηλώνει την αντίθεσή του στην απλή αναλογική για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, ενώ επιτίθεται στους βουλευτές λέγοντας ότι «βλέπουν το δήμαρχο αντίπαλο».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας απαντά σε ερωτήσεις για τη γοητεία της εξουσίας, τα έργα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ενώ ειδικές είναι οι αναφορές στο καυτό και επίκαιρο ζήτημα των σκουπιδιών.

  • Μιλάει για τις προοπτικές της Καλαμάτας και τις ευνοϊκές συνθήκες που δημιουργήθηκαν με τους οδικούς άξονες, ενώ αναλύει τις δυνατότητες των υποδομών και τις αναγκαιότητες για βελτίωση και ανάπτυξή τους.
  • Αναφέρεται στα χρόνια εξουσίας στο Δήμο και την «επόμενη μέρα», δηλώνοντας αισιόδοξος για τη νέα γενιά.
  • Διευκρινίζει ότι δεν έχει προνομιακές σχέσεις με ΜΜΕ και ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα ευνοϊκά, αλλά τα αντικειμενικά σχόλια του Τύπου.
  • Δίνει εξηγήσεις για τα διαδραματισθέντα με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, επισημαίνοντας ότι οι σχεδιασμοί που έγιναν μπορούν να αξιοποιηθούν.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Απαντώντας σε ερώτηση ότι κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι απόλυτος άρχων και ότι δεν δίνει «γήπεδο» ακόμη και στους στενούς του συνεργάτες, «κόβοντας» τα κεφάλια όσων ξεχωρίζουν, ά λα Ερντογάν, ο κ. Νίκας αναφέρει:

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτά που μου καταμαρτυρούν. Οτιδήποτε κάνω στη ζωή μου, το κάνω επαγγελματικά. Δε μου αρέσει να αφήνω τίποτα στην τύχη. Είμαι άνθρωπος ο οποίος έχει δώσει ευκαιρίες σε ανθρώπους, που ήταν αδιανόητο στο παρελθόν να τους δώσουν ευκαιρίες. Δηλαδή, άνθρωποι που μπήκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο 25-27 ετών, έγιναν αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών. Τους έδωσα κάθε δυνατότητα να δημιουργήσουν. Είμαι ο δήμαρχος που έχει εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες και έχει κρατήσει μόνο όσες επιβάλλει ο νόμος.

Ξέρετε, όμως, τι κάνω; Παρακολουθώ το αποτέλεσμα, διότι αυτό το οποίο με ενδιαφέρει είναι να είμαι εντάξει απέναντι σ’ αυτούς που με εξέλεξαν, γιατί εγώ είμαι ο κυρίως υπεύθυνος. Δε μοιράζω εγώ αρμοδιότητες για να κάνω μικρούς άρχοντες. Παίρνει την αρμοδιότητά του ο δημοτικός σύμβουλος, αλλά πρέπει να σχεδιάσει, πρέπει να παρακολουθεί το έργο του, πρέπει να αποδίδει, ασφαλώς με τη βοήθεια τη δική μου και τη στήριξη. Θα   ’χετε παρατηρήσει ότι ενώ συμβαίνουν αρκετά, τα οποία δεν έπρεπε να συμβαίνουν, ποτέ δεν έχω εκθέσει συνεργάτη μου. Ακόμη και πληττόμενος, βγαίνω και καλύπτω καταστάσεις. Εκείνο το οποίο σας βεβαιώνω είναι ότι στη δημοτική πλειοψηφία υπάρχει πράγματι και ένας αριθμός προσώπων, οι οποίοι μπορούν και να πρωταγωνιστήσουν. Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι πραγματικά ικανοί, που φέρνουν αποτέλεσμα και προσφέρουν σημαντικό έργο. Νομίζω ότι ο κόσμος αξιολογεί και επιβραβεύει».

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ…

Κλείνοντας τη μακροσκελή, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο δήμαρχος Καλαμάτας απαντά για την  «επόμενη μέρα» και αν τελειώνει στο Δήμο η πολιτική του καριέρα. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτή την ερώτηση δεν μπορώ να την απαντήσω, γιατί δεν εξαρτάται μόνο από μένα, συνδέεται με καταστάσεις οι οποίες αφορούν σε ένα χώρο και αφορούν και στο μέλλον. Φυσικά, τα αξιώματα αυτά είναι για όλους, για τον καθέναν υπάρχει ένα τέλος και νομίζω ότι επαφίεται στον καθέναν να πάρει τις αποφάσεις στο σωστό χρόνο. Το πώς βγαίνει ο καθένας από την πολιτική νομίζω είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημάδια της πολιτικής του προσωπικότητας.

Εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου με τους συνεργάτες μου, γιατί προφανώς αυτό το οποίο δημιουργήθηκε, πρέπει να έχει μια πορεία συνέχειας. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα το τι θα κάνω ακριβώς, αλλά αυτό που θα κάνω θα έχει συνεργασία, θάρρος και σωστή συμπεριφορά. Προφανώς, έχω δει και τον πρόεδρο (σ.σ. Κυριάκο Μητσοτάκη) τελευταία, ξέρω τι γίνεται, έχω άμεση σχέση με τα διαδραματιζόμενα και είμαι πάντα υπέρ των σωστών και τεκμηριωμένων επιλογών. Τελικά, έτσι ή αλλιώς, θα έχω κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις και το κριτήριο για μένα θα ’ναι το συμφέρον της πόλης και του Δήμου».

 

 

 

369 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply