ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διεθνής Ημερίδα αύριο στο Μανιατάκειον Ιδρυμα στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου

0

Αύριο Τρίτη 25 Ιουλίου το Μανιατάκειον Ίδρυμα θα διοργανώσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Διεθνή Ημερίδα με την ευκαιρία επίσκεψης στην Κορώνη του Θερινού Σχολείου Καλαμάτας.

Πρόκειται για τη συνεργασία του Μανιατακείου Ιδρύματος με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου, που αποτελεί πλέον θεσμό, αφού φέτος διανύει τον 12ο χρόνο λειτουργίας του και με στόχο να φέρει κοντά φοιτητές Μεσσηνιακής καταγωγής με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Το Μανιατάκειον Ίδρυμα, στο πλαίσιο διεθνοποίησης των δράσεών του, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες στην Ημερίδα να απολαύσουν μια ιστορική περιήγηση της Κορώνης και να μάθουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Θα μυηθούν στα μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής, θα γνωρίσουν το χρονικό ένταξής της στους παγκόσμιους θησαυρούς της UNESCO και την ανακήρυξη της Κορώνης σε Εμβληματική Κοινότητα. Τέλος, θα ενημερωθούν για το όραμα του Μανιατακείου Ιδρύματος «Η πολιτιστική κληρονομιά της Κορώνης ως παράγοντας βιώσιμης ανάπτυξης».

Το φετινό Θερινό Σχολείο, το οποίο παρακολουθούν 35 νέοι ομογενείς, ηλικίας 18 έως 24 χρόνων, θα ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου

Leave a Reply