ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Χιονάτη και οι εφτά νάνοι από τη Γιούλα Γιδάκου

0

Η ΧΙΟΝΑΤΗ και οι εφτά νάνοι, είναι από τα πολύ γνωστά παραμύθια που πάντα συγκινούν ακόμα και τους λιγότερο ρομαντικούς, αρκεί να αφεθούν στη γοητεία του.

ΑΥΤΟ το παραμύθι διάλεξε η αγαπητή φίλη και ευφάνταστη όσο και ευρηματική Καλαματιανή εικαστικός Παναγούλα (Γιούλα) Γιδάκου να το εικονογραφήσει σε μια εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση.

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ πρόκειται για μια αναπαράσταση όπου η φίλτατη Γιούλα έκανε το ντεκόρ, τα σκηνικά, την επιμέλεια των ρούχων και τελικά σκηνοθέτησε το παραμύθι με έντεκα γοητευτικές εικόνες όπου συνδυάζονται συνυπάρχοντας αρμονικά τα στοιχεία που η ευρηματική δημιουργός επέλεξε για να συνοδεύσουν την αφήγηση του παραμυθιού.

Η ΓΙΔΑΚΟΥ αφηγείται με τον τρόπο της την ιστορία αλά αναδεικνύει και τις εσωτερικές πτυχές που αυτή περιέχει και την κάνουν διαχρονικά επίκαιρη.

ΗΜΟΥΝ στην παρουσίαση του βιβλίου που έγινε στην Ηλιούπολη στα πλαίσια του Φεστιβάλ βιβλίου που κάθε χρόνο ο Δήμος διοργανώνει και χάρηκα την αποδοχή που είχε η έκδοση σε όσους την είδαν.

Ο ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ τρόπος με τον οποίο η Γιούλα Γιδάκου εκφράζεται εικαστικά, αποπνέει μια ανεπιτήδευτη αθωότητα που συνήθως απουσιάζει από το χώρο των εικαστικών.

Η ΓΙΔΑΚΟΥ με το έργο της μας προσκαλεί να την ανακαλύψουμε εξαρχής ως ανεκτίμητη αισθητική αξία αυτή τη χαμένη αθωότητα.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλή εβδομάδα.

Θανάσης Παντές

151 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply