ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με δυνατά ονόματα φέτος το Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στην Καλαμάτα

0

Με Μπάμπη Στόκα και Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα πραγματοποιηθεί φέτος, το Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στην Καλαμάτα! Το 43ο Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Λιμενικού και έχει κεντρικό σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, το μέλλον δεν θα έρθει από μονάχο του…αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς…».

Στη διοργάνωση και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου η γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Χρύσα Καροπούλου.  «Νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω από τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομμουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που αναρωτιούνται καθημερινά αν μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, αν αλλάζει η κατάσταση που ζούμε και το πώς; Απαντάμε αποφασιστικά : Ναι, ο κόσμος μπορεί να αλλάξει και θα αλλάξει. Αυτό απέδειξε και η εργατική τάξη της Ρωσίας , τον Οκτώβριο του 1917.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από τους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού όλου του κόσμου για να γίνουμε πιο ικανοί στην πάλη μας σήμερα, να οπλιστούμε με αντοχή για τις μελλοντικές μάχες μέχρι την τελική νίκη», ανέφερε η κα Καροπούλου και στάθηκε στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που όπως είπε, «έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής». Η κα Καροπούλου επεσήμανε πως τότε, επιλύθηκαν πολλά προβλήματα των εργαζομένων και επετεύχθη η λαϊκή ευημερία. «Παρ’ όλες τις αδυναμίες και τα λάθη υπήρξε μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, μια ζωή με εξασφαλισμένη δουλειά, υγεία, παιδεία, με στέγη – ρεύμα – νερό με ελάχιστο αντίτιμο, με όλες τις προϋποθέσεις ένας νέος να κάνει οικογένεια όταν το επιλέξει. Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά. Ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς», δήλωσε η γραμματέας του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Χρύσα Καροπούλου, η οποία κάλεσε τη νεολαία να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. «Είναι το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός των τελευταίων 43 χρόνων που ταξιδεύει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα και καλούμε την νεολαία σε ένα Φεστιβάλ που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης το πώς μπορούν να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, που δίνει βήμα στην ερασιτεχνική δημιουργία, που χτίζεται με την εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων της ΚΝΕ, μακριά από σπόνσορες και χορηγούς», δήλωσε η κα Καροπούλου, ενώ το στέλεχος της ΚΝΕ Γιάννης Κατσιμπούρης, παρουσίασε το πρόγραμμα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Μεσσηνία θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο λιμενικού, με την πρώτη ημέρα να περιλαμβάνει αρκετές εκδηλώσεις.

  • Συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα.
  • Αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση βάσει του έργου του Τζον Ριντ «10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» εμπλουτισμένο με μελοποιημένα ποιήματα δημιουργών που εμπνευστήκαν από τη νίκη της εργατικής τάξης και την προσπάθεια οικοδόμησης του πρώτου εργατικού κράτους που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και λειτουργεί με γνώμονα την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
  • Συναυλία με τον Μπάμπη Στόκα

 

Ξεχωριστές οι εκδηλώσεις θα είναι και το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

 

  • Συναυλίες από μαθητικά και ερασιτεχνικά συγκροτήματα.
  • Ομιλία από το Νίκο Σοφιανό μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
  • Συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντινού

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στην Οχτωβριανή Επανάσταση και Επιτεύγματα του Σοσιαλισμού τον 20ό αιώνα, στην οποία θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις.

Επίσης,  θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» με ειδικές προσφορές για τις μέρες του Φεστιβάλ, καθώς και

χώροι ενάντια στα ναρκωτικά, για τους μαθητές και παιδότοπος.

 

 

 

Leave a Reply