ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Οι πολίτες και ειδικά οι νέοι μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα αφού οι πολιτικοί αδυνατούν…»

0

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο. Γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας και ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό το 1966-1967, ως αθλητής του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου. Ακολούθησε μια λαμπρή πορεία στο χώρο του Αθλητισμού (Στίβου) με καταρρίψεις Πανελλήνιων επιδόσεων, με ουκ ολίγες κατακτήσεις χρυσών μεταλλίων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πολλές διεθνείς νίκες στην κατηγορία Εφήβων και στην κατηγορία Ανδρών.

zaxaropoylos-sphlios-proponhsh-2

Σπούδασε καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πέρα από την αθλητική του πορεία εξελίχθηκε σε προπονητή του Παναθηναϊκού Α.Ο, Εθνικών ομάδων, αλλά και στέλεχος του Ελληνικού Αθλητισμού με προεδρική θητεία στο ΣΕΓΑΣ και σε αθλητικούς οργανισμούς.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΙΟΥ

Ως Έφηβος: Πέτυχε 8 πρώτες νίκες στα 800μ και 1500μ σε 4 διεθνείς συναντήσεις που είχε η χωρά μας το έτος 1969 με Ισπανία, Ρουμάνια, Βουλγαρία, Ισραήλ τρέχοντας και στα 2 αγωνίσματα σε κάθε συνάντηση.

Ως Άνδρας: Αργυρός Πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.500 μ. στη Γκρενόμπλ(1972), Γαλλία

Χρυσός Πρωταθλητής Ευρώπης στο FISU (Παγκόσμια Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα / Σόφια, Βουλγαρία

Βαλκανικές επιδόσεις στα 1.500 μ. και 3.000 μ.

Κατέρριψε 24 φόρες τις Πανελλήνιες επιδόσεις στα 800μ, 1.500 μ, 3.000 και 5.000 μ.

Αναδείχθηκε 14 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος με τα χρώματα του Παναθηναϊκού Α.Ο στους δρόμους ημιαντοχής από 1969 έως 1979.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Ο βραβευμένος βετεράνος πρωταθλητής, τον οποίο συναντήσαμε επί το έργον, μας είπε ότι “εδώ και 10 χρόνια υλοποιούμε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης στην παραλία του Αη Γιαννάκη ώστε να έχει την ευκαιρία να γυμνάζεται όλος ο κόσμος” για να προσθέσει ότι “υπάρχουν αθλητές και συναθλούμενοι από την ευρύτερη περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, με σκοπό όσοι αθλούνται να είναι σε άρτια φυσική κατάσταση και οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό να είναι σε ένα ιδανικό μέρος που προσφέρει άψογη προπόνηση”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις μας υποστήριξε ότι: “το πρόγραμμα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο όπου μπορεί να προσέλθει όποιος το επιθυμεί δωρεάν φυσικά καθώς δεν επιδοτείται από πουθενά ούτε ζητήσαμε από κανέναν να το χρηματοδοτήσει καθώς αποτελεί μια δική μας πρωτοβουλία 10 χρόνια τώρα με τους γυμναστές”.

Στην Ελλάδα που διδάσκει πολιτισμό στην σύγχρονη Ελλάδα ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος που έχει βιώσει μεγάλες νίκες και συμμετοχές σε 4 Ολυμπιάδες μας λέει ότι “αυτό που θα έλεγαν στους νέους είναι ότι η κρίση δεν είναι κρίση πολιτισμού που μας την δημιούργησαν οι πολιτικοί ταγοί του τόπου με μερίδιο ευθύνης να αναλογεί φυσικά και σε εμάς τους πολίτες, αλλά η προσωπική κρίση μπορεί να δημιουργήσει προσπάθεια και κάθε προσπάθεια φέρνει αποτέλεσμα τελικά”.

 

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Εξηγεί με το πάθος και την πίστη του πρωταθλητή που τον διακρίνουν ότι χρειάζεται επιμονή και υπομονή από τον καθένα μας τονίζοντας: “με το πιο σημαντικό από όλα είναι στο καθένα να βελτιώσει πρώτα τον εαυτό του και το περιβάλλον του και είμαι βέβαιος ότι αυτή η χώρα μπορεί να βελτιωθεί μόνο από τους πολίτες αφού οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να χαράξουν ενιαία εθνική στρατηγική για το μέλλον που ανήκει στις επόμενες γενιές”.

Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος μας αποχαιρέτισε με την ελπίδα να αλλάξει ο τόπος μας από τους νέους, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα που γέννησε Πολιτισμό, Αθλητισμό και Δημοκρατία δεν μπορεί να απεμπολήσει τα δομικά αυτά στοιχεία για το κοινό μας μέλλον. Κοντά του ήταν ο διακεκριμένος πρωταθλητής Κώστας Χατζηθομάογλου αλλά και γυμναστής που πρόσφατα έτρεξε 120 χιλιόμετρα στις Γαλλικές Άλπεις με τα χρώματα της Ελλάδας.

 zaxaropoylos-sphlios-proponhsh-1

239 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply