ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παναγιώτης Νίκας: Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά είχε θετικό αποτύπωμα για τη χώρα!

0
  • ΝΙΚΑΣ: ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΗΣΕΙ Ο ΠΡ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ…
  • ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ «FLASH» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟΝ ΤΥΠΟ, ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

Εντονες συζητήσεις προκάλεσε και προκαλεί η «εφ’ όλης της ύλης» συνέντευξη του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, την οποία ανέδειξε η «ΦΩΝΗ –Σαββατοκύριακο» με ξεχωριστό ρεπορτάζ στο οποίο επιχειρήθηκαν πολιτικές επισημάνσεις που συζητήθηκαν.

Σήμερα δημοσιεύουμε απαντήσεις του Παν. Νίκα στις πολιτικού περιεχομένου ερωτήσεις του Πέτρου Τσώνη.  Δεν είναι και σύνηθες στον τοπικό Τύπου ο δήμαρχος του μεγαλύτερου Δήμου στην Περιφέρεια να απαντά για τις αυθαιρεσίες και το αφροδισιακόν της εξουσίας, για τις σχέσεις με τον Τύπο, τον πρώην Μεσσήνιο πρωθυπουργό και πολιτικές οικογένειες που έχουν ανεξίτηλα σημαδέψει τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας.  Παρά τα παράπονά του από τον Αντώνη Σαμαρά υποστηρίζει ευθέως ότι η τρικομματική κυβέρνησή  του είχε θετικό αποτύπωμα για τη χώρα.  Ιδού ένα απάνθισμα:

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

 –Κύριε δήμαρχε, διάβασα κάπου ότι η εξουσία χωρίς αυθαιρεσία δεν έχει γοητεία. Συμφωνείτε με αυτό;

«Ναι. Συμφωνώ όχι με τη γοητεία, συμφωνώ γιατί στην Ελλάδα, με το θεσμικό πλαίσιο το οποίο υπάρχει, το οποίο παρεμποδίζει σχεδόν κάθε δημιουργική προσπάθεια, πρέπει να κινείσαι πάντοτε στα όρια του νόμου. Ο μεγάλος αντίπαλός μας είναι το κράτος, δεν είναι η οικονομική δυσπραγία, είναι το κράτος με τους μηχανισμούς του, που είναι σχεδόν πάντοτε απέναντί μας, με την έννοια ότι όλο αυτό το πλαίσιο το θεσμικό δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα. Προκειμένου να μπορέσουμε να παράξουμε έργο, συμβαίνει πολλές φορές να αυθαιρετούμε υπέρ του γενικού καλού. Δεν είναι, όμως, τέρψη η συγκεκριμένη ενέργεια».

-Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η εξουσία είναι αφροδισιακή, ποια είναι η δική σας γνώμη;

«Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά πρέπει να ξέρει πότε να κάνει το πρώτο βήμα του και να αποδείξει με το τελευταίο βήμα του ότι έχει επίγνωση της πραγματικότητας. Αν αισθάνεσαι ως αφροδισιακή την εξουσία, σημαίνει ότι δεν μπορείς να ξεκολλήσεις απ’ αυτή».

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΥΠΟ-ΜΜΕ

– Μια και αναφερθήκατε στους δημοσιογράφους, είμαι σίγουρος ότι στενοχωρηθήκατε από ένα δυσμενές σχόλιο στον τοπικό Τύπο και πολλές φορές αντιδράσατε, είτε με επιστολή σας είτε τηλεφωνώντας στο συντάκτη του σχολίου ή τον εκδότη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν πήρατε ποτέ ένα συντάκτη ή έναν εκδότη να τον ευχαριστήσετε για ένα θετικό σχόλιο ή θεωρείτε ότι πρέπει να γράφουν πάντα καλά;

«Πριν από λίγο με πήρε μια εφημερίδα απ’ την Αθήνα για ένα θέμα του Δήμου, στο οποίο είχε δίκιο ο συντάκτης και ζήτησα συγγνώμη. Έχω το θάρρος, εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα, να το αναγνωρίζω και να το διορθώνω.

Κοιτάξτε, εγώ δεν έχω προνομιακές σχέσεις με τον Τύπο και γενικά τα Μέσα Ενημέρωσης. Δεν έχω ιδιαίτερες φιλίες, προσπαθώ να τηρώ αποστάσεις, να είμαι αντικειμενικός, η πληροφόρηση που δίνω να είναι αντικειμενική, να ανταποκρίνεται στα πράγματα, να μη λέω ψέματα και νομίζω ότι, με τον τρόπο μου, συμβάλλω ώστε να υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση. Όχι, εγώ δε θέλω να βάζουν για μένα καλά σχόλια, με ενδιαφέρει να γράψουν αντικειμενικά σχόλια. Δηλαδή, το να παρουσιάζεται η Καλαμάτα στην εφημερίδα σαν μια πόλη σε άθλια κατάσταση – κι αυτό γίνεται συχνά – , δεν είναι αντικειμενικό».

ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

-Οι σχέσεις σας, παλαιόθεν, με την οικογένεια Μητσοτάκη να υποθέσω ότι είναι η ρίζα της έντασης στις σχέσεις σας με τον Αντώνη Σαμαρά; Κάτι που εκδηλώνεται ακόμη και σε δημόσιες εκδηλώσεις, κοιτώντας ο ένας στην ανατολή και ο άλλος στη δύση.

«Καταρχήν, έχω ιδεολογική σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη και όχι προσωπική. Αυτό δε σημαίνει ότι εγώ είμαι υπηρέτης κανενός. Υπάρχει, όμως, μια σχέση πολύ ουσιαστική. Είδα και το μακαρίτη τον πρόεδρο πριν «φύγει», είμαι πολύ ευγνώμων ότι με δέχθηκε παρά τα προβλήματά του και κουβεντιάσαμε. Πάντα θα τον θυμάμαι με αγάπη, όπως θυμάμαι με αγάπη όλους αυτούς που προσπάθησαν γι’ αυτόν τον τόπο και τους κακομεταχειρίστηκαν: Μητσοτάκης, Γιαννίτσης, Παπαδόπουλος κ.λπ.

Τώρα, όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, νομίζω ότι με έχει αδικήσει κατάφωρα. Εγώ δεν ανακατεύθηκα σε οτιδήποτε θα μπορούσε να τον έχει βλάψει. Θεωρώ, όμως, ότι υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι, το γνωστό περιβάλλον, που για δικούς τους προσωπικούς λόγους δημιούργησαν όλα αυτά τα προβλήματα και τελικά αυτό είχε επιπτώσεις. Στην πολιτική υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που – ανεξάρτητα απ’ ό,τι θέλουμε εμείς – για δικούς τους προσωπικούς λόγους δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα.

Κοιτώντας το παρελθόν, με πολλή αντικειμενικότητα, θεωρώ ότι η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, προσέφερε στον τόπο και είχε θετικό αποτύπωμα. Νομίζω ότι η Ιστορία θα αποτιμήσει θετικά την προσφορά της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν έχω κανέναν λόγο να μην αναγνωρίζω τα θετικά βήματα που έγιναν».

ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

-Ποια είναι η σχέση σας με την κυβέρνηση Τσίπρα;

«Είναι μια σχέση, από την πλευρά μου, σεβασμού προς τους θεσμούς. Σέβομαι τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και προσπαθώ να συνεργάζομαι μαζί της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την προώθηση των συμφερόντων της πόλης. Δεν εκλαμβάνω την αποστολή μου ως κομματική αποστολή, δηλαδή του υποστηρικτή ή υπονομευτή του κυβερνητικού έργου.

Γενικά, καλή είναι η σχέση μου με την κυβέρνηση και δεν έχω μεγάλα παράπονα, εκτός από την επιλογή για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».

406 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply