ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα σφαγεία και τα σφάγια

0

«ΟΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ιστορικώς μνήμονες δεν δυσκολεύονται να ιχνηλατήσουν στη σημερινή συγκυρία ομοιότυπα συμπτώματα που οδήγησαν σε παγκόσμιες συρράξεις τον περασμένο αιώνα. Στον παρονομαστή των γεγονότων που βιώνουμε (και μάλιστα ελέω TV σε χρόνο ντετέ) υπάρχουν περίπου τα ίδια αποτυπώματα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ των οποίων αναδύεται και από προφανείς στρατηγικούς ανταγωνισμούς και από οικονομικές επιδιώξεις και από μύχιες γεωστρατηγικές βλέψεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, μια κυριολεκτικώς αλυσιδωτή έκρηξη στο σύνολο μουσουλμανικό τόξο. Με την αδυσώπητη τελικά μετεξέλιξη της Αραβικής Ανοιξης σε πρωτοφανή ανθρωποσφαγή!

ΜΕ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ αποδεκατισμό και αποθεμελίωση ολόκληρων χωρών. Των οποίων ήδη επαναγεωγραφούνται οι επικράτειες. Και ακρωτηριάζονται οι προοπτικές.

ΓΙΑΤΙ το Προσφυγικό μάς καθηλώνει ως παροξυνόμενο πρόβλημα. Και κάποιες άλλες οπτικές των δρωμένων εμπλέκουν ολόκληρο το ευρωπαϊκό σύστημα στις τανάλιες των βίαιων εκτροπών.

ΜΕ τον ισλαμικό φονταμενταλισμό να εισδύει με τρόπο πρωτοφανή σε αγριότητα στην καρδιά του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

ΜΕ ΑΒΓΑ του φιδιού να εκκολάπτονται. Και τις υφέρπουσες φοβίες Ακροδεξιάς (ή και καθαρά φασιστικής) επαναφοράς να τείνουν προς επαλήθευση. Ο άλλος πυλώνας του εξελισσόμενου πολέμου.

ΩΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ και παράγωγο εκείνων που συμβαίνουν στα μεσανατολικά σφαγεία και όσων σχετίζονται με την ανάδυση των ακραίων εστιών θρησκευτικού μίσους».

***

ΑΚΟΜΑ ένα εύστοχο άρθρο από τον Α. Λυκαυγή που ξέρει να ακτινογραφεί την επικαιρότητα με τον δικό του αιχμηρό τρόπο.

ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ που δεν αφήνει περιθώρια για στρογγυλεύσεις κι όποιοι δεν αντιληφθούν τις «γωνίες» τότε βρίσκονται εκτεθειμένοι περισσότερο απ’ όσο περιμένουν.

ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ οδηγούνται τα σφάγια κι από εκεί δεν είναι καθόλου εύκολο να ξεφύγουν.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ από το άρθρο παρέθεσα καθώς είχα κατά νου τα εικαστικά τεκταινόμενα αυτής της περιόδου στα οποία τα σφάγια έχουν ήδη οδηγηθεί στα σφαγεία αναμένοντας τη σφαγή τους.

ΑΠΟ την άλλη επιστρέφοντας στα του άρθρου, είναι δεδομένο πια πως η Αραβική ΑΝοιξη οδήγησε σε ανθρωποσφαγή και πλέον ακολούθησε Αραβικός χειμώνας.

ΚΙ ΑΠΟ κοντά το προσφυγικό βέβαια ως άλλο τέρας να βεβηλώνει την μακαριότητά μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ φανατισμός ποτέ δεν ήταν για καλό.

ΚΑΝΕΝΑΣ –ισμός δεν έφερε τα οφέλη που οι προσδοκίες του συντήρησαν.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και να μην έγινα πολύ σαφής στα όσα ανέφερα, αλλά τελικά ίσως αυτό να μην είχε και τόση σημασία, αφήστε με να πιστεύω.

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ να έχετε στην εβδομάδα που άρχισε.

Θανάσης Παντές

96 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply