ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δίκαιη λύση στο Κυπριακό και ένα ειρηνικό αύριο διεκδικούν Έλληνες και Κύπριοι

0

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΕΝΕΒΕΖΟΣ

Στην Καλαμάτα βρέθηκε, με αφορμή το μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.

Ο κ. Κενεβέζος μιλώντας στην τηλεόραση BEST, αναφέρθηκε σε μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα, όπως στις συνομιλίες για το Κυπριακό και τις εξελίξεις για τη γεώτρηση στην ΑΟΖ και την τουρκική προκλητικότητα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, χαρακτηρίζοντάς της ως μια πολύ όμορφη πόλη, που φημίζεται για τις ομορφιές της και για τους αγώνες της για τον ελληνισμό. «Κάθε χρόνο ο Δήμος Καλαμάτας κάνει μνημόσυνο για τους Ελλαδίτες και Έλληνες της Κύπρου που σκοτώθηκαν πολεμώντας το 1974 για την ελευθερία της Κυπριακής Δημοκρατίας και να διασφαλίσουν το δικαίωμα σε όλους εμάς να ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο! Ήταν χρέος και ευθύνη μου να είμαι εδώ και να αποτίσω φόρο τιμής, έχουμε και αγνοούμενους από την Καλαμάτα και την περιοχή», ανέφερε ο κ. Κενεβέζος, ο οποίος συνεχάρη το Δήμο και μίλησε για το μείζον θέμα του κυπριακού ζητήματος. «Η δική μας πλευρά, όπως και η Ελληνική, έκανε ότι καλύτερο, με προτάσεις, αντιπροτάσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν είχαν στόχο να βρεθεί μια λύση εις βάρος των τουρκοκυπρίων, αλλά να διασφαλίσουν μια ειρηνική λύση που θα δημιουργούσε προϋποθέσεις ευημερίας για το νησί, για όλους τους πολίτες του! Δεν είμαστε εδώ για να υποθηκεύσουμε το μέλλον του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά να  διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε και συνέχισε, «μπορεί να μην πετύχαμε την επίτευξη λύσης, όμως έγινε ένα βήμα και κυρίως, αναδείξαμε το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων».

ΣΤΗ «ΔΙΑΠΛΑΣΗ»  Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ο κ. Κενεβέζος ο οποίος επεσήμανε πως η Κύπρος παραμένει σοβαρή, ώριμη και ψύχραιμη στις τουρκικές προκλήσεις, τόνισε ακόμη πως με την Ελλάδα, την ενώνουν κοινές αρχές και αξίες και όχι μόνο κοινά συμφέροντα, ενώ στο πλαίσιο της παραμονής του στην Καλαμάτα, επισκέφθηκε το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΔΙΑΠΛΑΣΗ». Ο Πρέσβης μάλιστα, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την πρότυπη μονάδα, εστιάζοντας και στη συμβολή τέτοιου είδους δομών και στην ανάπτυξη θεματικού τουρισμού στον κλάδο της υγείας.

Leave a Reply