ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκστρατεία για τη σωτηρία του μνημειακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας

0

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΤΥΠΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Εκστρατεία οικονομικής στήριξης για τη σωτηρία του μνημειακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σιδηροκάστρου Τριφυλίας οργανώνουν υπό την ομπρέλα της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας ο εφημέριος του χωριού, τοπικοί φορείς και επώνυμοι Σιδηροκαστρίτες συγκροτώντας άτυπη Επιτροπή, η οποία επικοινωνεί την αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς για την εκτέλεση εργασιών επείγοντος χαρακτήρα.

Οι οικονομικές προσφορές θα καταχωρούνται επισήμως και θα βρίσκονται σε ειδικό βιβλίο στο αρχείο του Ιερού Ναού. Ιδού η πρόσκληση της επιτροπής.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πολυαγαπημένε μας Συμπατριώτη,

Ασφαλώς γνωρίζεις, ότι ο περικαλλής Ναός του Αγίου Νικολάου, Πολιούχου της Κωμοπόλεως μας, ανεγέρθη εκ βάθρων γης και Αγιογραφήθη αποκλειστικά εκ Προσωπικής εργασίας και εισφορών των αειμνήστων γονέων προπατόρων και προμητέρων μας. Επομένως η διατήρηση και συντήρηση του, αποτελεί για όλους μας εκπλήρωση ΧΡΕΟΥΣ και επιτέλεση υψίστου ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ.

Ηδη η κεραμοσκεπής στέγη του Ναού εκ της παλαιότητος είναι πλήρης αποσαθρωμένη, με συνέπεια, να επιτρέπει την εισροή βρόχινων υδάτων με έκδηλη πλέον την απόσβεση – καταστροφή των Αγιογραφιών – Παραστάσεων.

Επομένως η αποκατάσταση της στέγης, κρίνεται ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Βιώνουμε όλοι μας σήμερα το δράμα της οικονομικής αποστέωσης, αλλά η εκπλήρωση του χρέους είναι όπως προαναφέρθηκε, επιβεβλημένη και ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ!!

Πολυαγαπημένε μας Συγχωριανέ, ενίσχυσε εάν και όσο μπορείς με το στέρημα σου

Την προσπάθεια της αυτοσχεδίου επιτροπής, στέλνοντας τον οβολό σου, σε οιανδήποτε μέλος της επιτροπής αυτής, με την έκδοση προχείρου αποδείξεως, ή στον αριθμ. Λογαριασμού της ΕΤΕ του I. Ναού Αγ.  Νικολάου 382/29628292 iban GR6301103820000038229628292. Ονομαστικά τα έσοδα, αλλά και τα έξοδα θα καταχωρηθούν σε σελιδομετρημένο βιβλίο, που θα απόκειται στο διηνεκές στο αρχείο του Iερού Ναού Αγίου Νικολάου.

Η επιτροπή αυτή, μετά την περάτωση του έργου διαλύεται.

Με εκτίμηση

Αιδ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εφημέριος

ΠΑΝ.Κ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ε.., Αντιστράτηγος

ΑΘΑΝ. ΑΛ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ τέως Πρόεδρος Κοινότητας Σιδηροκάστρου

 ΜΑΡΙΑ Κ. ΛΙΑΚΑΚΗ Πρόεδρος Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών

Leave a Reply