ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τουρισμός, Μάνη και άλλα

0

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, η τουριστική κίνηση στο πλήρες φόρτε της και βρέθηκα στη Μάνη για άλλη μια φορά, όπως κάθε καλοκαίρι τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Ε, ΛΟΙΠΟΝ, παρότι κόσμος υπάρχει, οι ντόπιοι επαγγελματίες στο μεγαλύτερο τμήμα τους επιμένουν πως οι επισκέπτες δεν ψωνίζουν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι ότι είναι μαζεμένοι στην καταναλωτική τους διάθεση.

ΕΙΝΑΙ μια πραγματικότητα αυτή και χρειάζεται να την παραδεχθούμε αν θέλουμε να την αλλάξουμε προς το καλύτερο.

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ωστόσο σε αυτό το ζήτημα τις επόμενε μέρες

ΤΩΡΑ θα σταθώ στα πολιτιστικά δρώμενα της Μάνης που εκτείνονται απ’ άκρη σ’ άκρη στην περιοχή.

ΥΣΤΕΡΑ  λοιπόν από τα Καρυοβούνια που ξεκίνησαν τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθούν σε άγριο τσιμπούσι στις 7 Αυγούστου, ξεκίνησε ήδη εντυπωσιακά το 12ο Φεστιβάλ Μηλέας Δυτικής Μάνης στο θέατρο «Κ. Καζάκος» με πληθώρα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει μουσική, θέατρο αλλά και βιβλιοπαρουσίαση στις 17 Αυγούστου με το γνωστό βιβλίο «Γιατί δεν δολοφόνησαν οι Μαυρομιχαλαίοι τον Καποδίστρια».

ΟΣΟΙ δέχεστε αυτή την εκδοχή δεν έχετε παρά να είστε εκεί, αλλά και όσοι είστε αντίθετοι, για να προκύψει ανταλλαγή απόψεων στην ελεύθερη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

***

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ με αδίκησε κατάφωρα, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξή του στο «Flash της Μεσσηνίας» και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξαφνιάστηκαν.

ΟΧΙ για δεν γνώριζαν την… «συμπάθεια» που έχουν μεταξύ τους, αλλά γιατί ο κ. Νίκας το δήλωσε δημόσια για άλλη μια φορά και μπράβο του!!

ΑΠΟ ‘ΚΕΙ και πέρα πάντως ο καθένας δικαιούται να βγάλει τα συμπεράσματά του, αν βέβαια θελήσει να ασχοληθεί με το όλο ζήτημα.

ΓΙΑΤΙ σε τελική ανάλυση το ζήτημα είναι ποιους ενδιαφέρει τελικά οι σχέσεις Σαμαρά – Νίκα.

ΚΑΤΑ τα λοιπά η συνέντευξη Νίκα στο Flash, έχει πολλά και ενδιαφέροντα και θα ασχοληθούμε εκτενώς  και τις επόμενες μέρες με αυτά.

***

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΑ και πολιτιστικό καλοκαίρι για άλλη μια φορά στο μικρό θέατρο «Σταθία Κωνσταντακοπούλου» με είσοδο ελεύθερη για όλους.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του πολιτισμού στην περιοχή συνεχίζουν επάξια μια σημαντική παράδοση που άρχισε πριν κάποια χρόνια ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη των απαιτήσεων και προκαλώντας το ενδιαφέρον ολοένα περισσοτέρων φιλότεχνων.

***

ΑRΤ FARM από τον φίλτατό μου Σωτήρη Μαρίνη και φέτος το καλοκαίρι στο αγρόκτημά του στη Μεγάλη Μαντίνεια ο πολιτισμός γνωρίζει στιγμές δόξας με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις σχεδόν σε καθημερινή βάση.

ΕΥΓΕ και πάλι εύγε φίλτατε Σωτήρη για τις εμπνευσμένες πρωτοβουλίες σου που ήδη τυγχάνουν θερμής αποδοχής

***

ΜΕΓΑΛΕΙΑ στη Μάνη! Ξεκίνησε η έκθεση «Μικρογραφίες» στην παλιά Καρδαμύλη, κι έρχεται οσονούπω σε Στούπα – Καρδαμύλη η νέα coniectura με θέμα «ο άλλος μου εαυτός», έκθεση για απαιτητικούς επισκέπτες λάτρεις των εικαστικών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τις επόμενες μέρες.

 

Θανάσης Παντές

123 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply