ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άλλα λόγια να… αγαπιόμαστε για το κτίριο της Σχολής Παπαφλέσσα από το Επιμελητήριο!

0

Aντεγκλήσεων… συνέχεια, ανάμεσα στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, όσον αφορά στο κτίριο της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα.

Μετά την επιστολή του Επιμελητηρίου για  «προσωπική παρέμβαση» του δημάρχου στη διεύθυνση Πολεοδομίας ώστε να εκδοθεί άδεια οικοδομής για τη δημιουργία πολυχώρου, στο πλαίσιο της «Μεσογειακής Πόλης» και την απάντηση του Δήμου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επανήλθε… αλλά σε χαμηλότερους τόνους! Να θυμίσουμε πως ο Δήμος καυτηρίαζε το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί φάκελος για έκδοση οικοδομικής άδειας και πως δεν έχει προχωρήσει καν, η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, ώστε να εκδοθεί οικοδομική άδεια! Επίσης, αναφερόταν στο «μπλεγμένο» ιδιοκτησιακό, τονίζοντας πως δεν προτίθεται να απεμπολήσει τα δικαιώματά του, επί του ακινήτου  και πρότεινε να συμμετάσχει ο Δήμος σε προγραμματική σύμβαση από κοινού με την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο για την υλοποίηση του έργου, το οποίο σε αντίθεση με όσα είχαν αναφερθεί δεν θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Τέλος, ο Δήμος ενημέρωνε πως το εν λόγω κτίριο πρόσφατα κρίθηκε ως μοναδικό κατάλληλο να στεγάσει μέρος των εγκαταστάσεων του Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και πως το ενοίκιο που θα κατέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο, να τα λαμβάνει το Επιμελητήριο.

 Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕ… ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΟΥΣΙΩΔΗ!

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επανήλθε λοιπόν, τονίζοντας την   ικανοποίηση του για την επιθυμία του Δήμου, να συμμετάσχει στην προγραμματική σύμβαση και χαρακτηρίζοντας όλα τα υπόλοιπα, όπως το αίτημα για έκδοση άδειας, χωρίς να έχει υποβληθεί φάκελος, επιμέρους… «Το γεγονός αυτό δείχνει πραγματικά ότι οι συμμετέχοντες στην συμφωνία αποδέχονται τη σημασία του έργου με την προοπτική η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, η Πελοπόννησος να καταγραφούν στα τουριστικά δρώμενα ως γαστρονομικός προορισμός. Όλα τα άλλα είναι πλέον επιμέρους θέματα τα οποία μπορούν να συζητηθούν μεταξύ εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου ώστε να δοθούν λύσεις για να προχωρήσει η υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει ο κ. Μανιάτης, ο οποίος στέκεται μόνο στο θέμα της εγκατάστασης του  Σχολείου Παιδιών ΑμεΑ.

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ  ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ

«Παρότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματικά δείχνει μεγάλη ευαισθησία, δυστυχώς σε περίπτωση που αυτό εγκατασταθεί στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, τότε το Αναπτυξιακό Έργο «Μεσογειακή Πόλη» ακυρώνεται. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε ακόμα και την δωρεάν παραχώρηση του ιδιόκτητου κτηρίου μας στην οδό Χρήστου Κουμάντου και Αριστομένους για όσα χρόνια απαιτείται για την ολοκλήρωση του νέου Ειδικού Σχολείου για ΑμεΑ. Είμαστε έτοιμοι να συναποφασίσουμε για τις νέες τεχνικές προσαρμογές για την εύκολη πρόσβαση των ΑμεΑ», αναφέρει καταληκτικά ο Δημήτρης Μανιάτης γνωρίζοντας προφανώς πως αυτό, δεν είναι εφικτό σε ένα παλιό και δύσκολα προσβάσιμο κτίριο.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply