ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βεντέτα» με το δήμαρχο για τις καλοκαιρινές άδειες!

0

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δίχως τέλος είναι η αντιπαράθεση του Σωματείου Εργαζομένων με τη δημοτική αρχή Καλαμάτας και προσωπικά με το δήμαρχο για τις άδειες του προσωπικού που δίνονται Ιούλιο – Αύγουστο , με το σταγονόμετρο και μετά από έγκρισή του. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει:

«Με έκπληξη διαβάσαμε στο site του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και στον τοπικό Τύπο, στις 25-7-2017, ανακοίνωση του Δήμου, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Με απόφαση του δημάρχου, οι άδειες των δημοτικών υπαλλήλων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα χορηγούνται μόνο από τον ίδιο για πέντε εργάσιμες ημέρες. Οι όποιες παρεκκλίσεις θα υπάρξουν με εισήγηση των Διευθυντών και για απολύτως συγκεκριμένους λόγους και ανάγκες.»

θα θέλαμε να γνωρίσουμε στους δημότες της Καλαμάτας, ότι οι υπάλληλοι του Δήμου έχουν πάντα στις προτεραιότητες τους την εξυπηρέτηση όλων των δημοτών και καμία ενέργειά τους δεν έχει σαν σκοπό την μη εξυπηρέτηση τους. Γι αυτό  έχουμε λάβει πάντα συγχαρητήρια από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα από τον σημερινό Δήμαρχο κ. Νίκα, για τις προσπάθειες μας (πρόσφατο παράδειγμα η διαχείριση της κρίσης των σκουπιδιών).

Όσο για τις άδειες των υπαλλήλων που προβλέπονται από τον νόμο, οι υπάλληλοι πάντα σε συνεργασία με τους προϊστάμενους και τους διευθυντές του Δήμου, έχουν προχωρήσει σε προγραμματισμό αδειών, ο οποίος έχει λάβει υπ΄ όψιν του τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών χωρίς να δημιουργηθεί ποτέ οποιαδήποτε δυσλειτουργία .

Οι υπάλληλοι του Δήμου σε συνάντηση τους στις 24-7-2017 αποφάσισαν ομόφωνα την διατήρηση του αναφαίρετου δικαιώματος τους για χρήση 10ημερης κανονικής άδειας εντός του μηνός Αυγούστου,   τον προγραμματισμό της οποίας ,θα αναλάβουν οι διευθυντές  και οι τμηματάρχες ,οι οποίοι θα είναι και οι υπεύθυνοι  για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας  των υπηρεσιών (ποσόστωση και αναπλήρωση), καθώς επίσης και συνάντηση του Σωματείου και των διευθυντών με τον δήμαρχο , την οποία και αρνήθηκε.

Δυστυχώς η άστοχη και άδικη παρέμβαση του δημάρχου, αφού παρακάμπτει  όλους τους προϊσταμένους και τους διευθυντές και αγνοεί τους υπαλλήλους του Δήμου, δημιουργεί εντυπώσεις οι οποίες δεν είναι πραγματικές και μόνο προβλήματα δημιουργούν στις ζωές του προσωπικού και στην λειτουργία του Δήμου»

Leave a Reply