ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κομματικές επιλογές διευθυντών σε Λύκεια και Γυμνάσια καταγγέλλουν καθηγητές!

0

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Μετά την παράταξη «Προς θεση» της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και η «Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών» της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, καταγγέλλει τη διαδικασία για την επιλογή διευθυντών στα Σχολεία. Συγκεκριμένα, ο λόγος για το νέο Νόμο, ο οποίος όπως καταγγέλλουν «ξέχασε» και πάλι την αποκήρυξή της στις «πελατειακές πρακτικές» και επανέφερε τη συνέντευξη στις διαδικασίες επιλογής. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί της παράταξης, καυτηριάζουν το γεγονός ότι δεν υπήρξε «πρόσκληση ενδιαφέροντος», επισημαίνοντας πως εύλογα γίνεται λόγος για κομματισμό.

«Δεν προηγήθηκε κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας πρόσκληση ενδιαφέροντος, με μοναδικό κριτήριο τη 15ετή  εκπαιδευτική υπηρεσία και προϋπηρεσία, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο νέες αντιδράσεις και εγείροντας υποψίες  για κομματισμό. Ο κ. Γαβρόγλου νομοθέτησε παράλληλα  μια εικονική δυνατότητα των Συλλόγων Διδασκόντων εισάγοντας την πρόβλεψη «να λαμβάνεται υπόψη η απόφασή τους στην κρίση των Διευθυντών των σχολείων», Νόμος που  έπρεπε κατά την άποψη μας να εξαιρεί τα διορισμένα μέλη  των  Συμβουλίων  Επιλογής Διευθυντών  από την ψηφοφορία του Συλλόγου Διδασκόντων που ανήκαν οργανικά  για ευνόητους λόγους. Είχαμε τονίσει τα προβλήματα του νέου Νόμου και  τελικά οι υποψίες μας βγήκαν αληθινές και έκαναν  λόγο ουσιαστικά για «εκκαθάριση» αρκετών παλιών  αλλά και με εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις στελεχών που σχετίζεται άμεσα με την συνδικαλιστική- κομματική τους ταυτότητα», αναφέρουν οι καθηγητές της Προοδευτικής Ενότητας και προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, δίνουν παραδείγματα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕ… ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

 

  • Υποψήφιος διευθυντής με 13,8125 αντικειμενικά μόρια και επί συνεχή έτη Διευθυντής σε Σχολικές Μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας στο 2 Γραφείο, αιρετός ΑΠΥΣΔΕ, καθώς και σε άλλες θέσης ευθύνης έλαβε στη Συνέντευξη 5,5 και βρέθηκε 33 θέσεις πιο κάτω.
  • Υποψήφιος διευθυντής με 13,8 μόρια και επί μια τετραετία  διευθυντής σε Σχολική Μονάδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας  έλαβε στη Συνέντευξη 5 και βρέθηκε 41 θέσεις πιο κάτω.
  • Αντίθετα υποψήφιοι διευθυντές με χαμηλά τυπικά προσόντα και χωρίς διοικητική εμπειρία έφτασαν να παίρνουν στην συνέντευξη από το Συμβούλιο Επιλογής μέχρι και άριστα 8.

 

«Ως ελάχιστο δείγμα διαφάνειας, καλούμε τους αρμόδιους φορείς  να δώσουν τα φύλλα αξιολόγησης  καθώς και την απομαγνητοφώνηση στους  συνάδελφους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν ώστε να γνωρίζουν αναλυτικά την βαθμολογία τους  από το κατά πλειοψηφία διορισμένο συμβούλιο επιλογής διευθυντών  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Μεσσηνίας», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δ.Ε Μεσσηνίας.

Leave a Reply