ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα… ίχνη της λύσης για τα πυρηνελαιουργεία!

0

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ «ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ» ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ

Λύση στο σοβαρό πρόβλημα των πυρηνελαιουργείων που… ταλαιπωρούν πολλά χρόνια τη Μεσσηνία, επιχειρεί να βάλει η Περιφέρεια, η οποία εδώ και αρκετό καιρό ασχολείται με το θέμα κάνοντας έρευνες και εξετάζοντας λύσεις. Η παραδοχή από τους πλέον ειδικούς, καθώς η Περιφερειακή Αρχή συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», ήταν ξεκάθαρη και επιβεβαίωνε πως υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή! Έτσι καταβάλλονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση για το μείζον αυτό θέμα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, υπερψήφισε την πρόταση του περιφερειάρχη για την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των ερευνών για τα πυρηνελαιουργεία και ενόψει της συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, θα καταρτιστούν ολοκληρωμένες νομοθετικές και τεχνολογικές προτάσεις που θα προσεγγίζουν την επίλυση του προβλήματος. «Υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων και αυτό είναι κοινή παραδοχή», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα και τα όσα έχουν μέχρι σήμερα γίνει. «Η Περιφερειακή Αρχή αντιμετωπίζει το ζήτημα με απόλυτη σοβαρότητα, από το 2011. Μετά από επανειλημμένες μετρήσεις πρέπει να εξετάσουμε όλες τις διαθέσιμες επιστημονικές και τεχνολογικές εφαρμοσμένες λύσεις για να λύσουμε τα προβλήματα που δυσχεραίνουν τη ζωή των συνανθρώπων μας στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά, της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, καθώς και την οικονομία της Περιφέρειάς μας», ανέφερε ο κ. Τατούλης και στάθηκε στην ανάγκη να εξεταστούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά σχήματα, ώστε σε συνεργασία με τους πυρηνελαιουργούς να γίνουν οι απαιτούμενες επενδύσεις που θα δώσουν σύγχρονες λύσεις.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ

«Θα πρέπει να ξεχάσουμε την καταστροφική άποψη ότι πρέπει να κλείσουν τα πυρηνελαιουργεία», ανέφερε με νόημα ο κ. Τατούλης και ζήτησε ακόμα μεγαλύτερη συναίνεση και συνεργασία, ώστε να βρεθούν οι πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, καθώς οι αποσπασματικές πιλοτικές λύσεις που κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί δεν προσφέρουν αειφόρα και βιώσιμη λύση. Ο περιφερειάρχης, σημείωσε ακόμη ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνει ανεκτή η άκριτη κινδυνολογία της αντιπολίτευσης που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, τόσο στο τουριστικό προϊόν μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης οικονομίας, όσο και στην αγροτική οικονομία.

Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε μεγάλο βήμα τη βάση δεδομένων που έχει πλέον στη διάθεσή της η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως αποτέλεσμα των ερευνών αυτών, τονίζοντας ωστόσο, την ανάγκη συνεχούς βελτίωσής τους. Ιδιαίτερα οξεία κριτική, ο κ. Τατούλης, άσκησε στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις εξαιρετικά εξοντωτικές και καταστροφικές απόψεις που εξέφρασαν κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, οι οποίες αγνοώντας βασικές παραμέτρους του προβλήματος ισοπεδωτικά προσέγγισαν το πρόβλημα.

 

Leave a Reply