ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η συνέντευξη Νίκα στο «Flash» και τα πολιτικά αντανακλαστικά Σαμαρά!

0

Πολλοί είπαν πολλά και περισσότεροι διαδίδουν ό,τι τους γουστάρει για τα λεχθέντα από τον δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα στη συνέντευξή του το «Flash της Μεσσηνίας», την οποία πρόβαλε και σχολίασε η «ΦΩΝΗ» τις προηγούμενες ημέρες.

Από τον ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΜΟΥΛΗ

Φοβού τον Νίκα και… δώρα φέροντα ή φοβού τον Σαμαρά και… δώρα παίρνοντα; Ιδού ο πολιτικός «γρίφος» στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου κάποιοι δεν αποκλείουν αυτός ο «γόρδιος δεσμός» να επιλυθεί με νέα πολιτική συμφωνία, καθώς στην πολιτική, όπως θα ’λεγε και ο προσφάτως αποδημήσας αιωνόβιος Μητσοτάκης, δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες και μόνιμες φιλίες, αλλά αμοιβαίο πολιτικό συμφέρον…

Φοβού τον Νίκα και… δώρα φέροντα ή φοβού τον Σαμαρά και… δώρα παίρνοντα; Ιδού ο πολιτικός «γρίφος» στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπου κάποιοι δεν αποκλείουν αυτός ο «γόρδιος δεσμός» να επιλυθεί με νέα πολιτική συμφωνία, καθώς στην πολιτική, όπως θα ’λεγε και ο προσφάτως αποδημήσας αιωνόβιος Μητσοτάκης, δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες και μόνιμες φιλίες, αλλά αμοιβαίο πολιτικό συμφέρον…

Επίσης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν ότι το είχαμε… στήσει με τον Τσώνη για να «πουλήσουμε» ή να «προκαλέσουμε»… τον Σαμαρά! Ο καθένας λέει ό,τι θέλει και εξηγεί κατά τα καλά και συμφέροντα τα πολιτικά δρώμενα στη Μεσσηνία. Άλλωστε οι «εξουσιομανείς» είναι αμέτρητοι και αρκετοί «στροβιλίζονται» καιρό τώρα για μια θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας, αφού οι προσδοκίες για 3 ή 4 βουλευτικές έδρες όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν!

Επειδή τίποτε από τα παραπάνω πολιτικά μαγειρέματα σε ό,τι μας αφορά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, παρά μόνο το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για πρόσωπα και καταστάσεις στο πολιτικό σκηνικό της Μεσσηνίας (και όχι μόνο…), απολαμβάνουμε το πολιτικό κουτσομπολιό και διασκεδάζουμε δεόντως,  όταν κάποιοι «ενάρετοι» προσπαθούν όλα να τα ερμηνεύσουν με τη φαντασία, το προσωπικό τους συμφέρον και την πολιτική διαστροφή τους!

Αυτή η φωτό και η παραπάνω λεζάντα στο φύλλο του Σαββάτου
δημιούργησε ερωτήματα και «πονοκεφάλους» σε πολλούς.
Περαστικά τους…

 

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Από το λεγόμενο «περιβάλλον Σαμαρά» δεν υπήρξε κάποια επίσημη ή επώνυμη αντίδραση για τα λεχθέντα από το δήμαρχο Καλαμάτας. Βεβαίως οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός σπανίως εκφράζεται δημόσια ή αντιδρά εν θερμώ ακόμη και όταν προκαλείται. Ως εκ τούτου εμείς τουλάχιστον δεν περιμέναμε κάποια απάντηση, όπως προσδοκούσαν κάποιοι «αιθεροβάμονες» για να γίνει… παιχνίδι!

Πάντως σοβαρή πηγή μου εκμυστηρεύτηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, που ενημερώνεται για τα πάντα στη Μεσσηνία και έχει προσωπική αντίληψη και άποψη για πρόσωπα και πράγματα, εξέλαβε θετικά το γεγονός ότι ο δήμαρχος διατύπωσε δημόσια την άποψη ότι η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ίδιο άφησε θετικό αποτύπωμα για τη χώρα!

Παράλληλα,  επεσήμανε η πηγή μου το γεγονός ότι ο κ. Νίκας δεν αναφέρθηκε σε γεγονότα, για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του ότι αδικήθηκε κατάφορα από τον Σαμαρά! Για ανθρώπους του περιβάλλοντος μίλησε γενικώς και αορίστως, ενώ στον αντίποδα έχει πολλές φορές εκφραστεί θετικά για το βαρύνοντα ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη Μεσσηνία (δρόμοι, στρατόπεδο και πολλά άλλα). Ως εκ τούτου όσοι περίμεναν να… χυθεί αίμα στην πολιτική αρένα ή υποδαυλίζουν νέες κόντρες και πολιτικά ξεκατινιάσματα στη «γαλάζια πολυκατοικία», μάλλον θα απογοητευτούν, καθότι τόσο ο Νίκας, όσο και (πολύ περισσότερο) ο Σαμαράς, έχουν αίσθηση της πολιτικής τους ευθύνης. Και μπορεί να μην «σπάνε θερμόμετρα» από πολιτικό έρωτα, ωστόσο γνωρίζουν ότι η πολιτική συγκατοίκηση σ’ ένα κόμμα εξουσίας, πέραν των πολιτικών πλεονεκτημάτων, έχει αβαρίες και πολιτικές υποχρεώσεις και συμβιβασμούς.

Τα πολιτικά αντανακλαστικά του Αντώνη Σαμαρά έχουν αποδειχθεί ισχυρά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Είναι, λοιπόν, πολιτικά αφελείς όσοι πίστευαν ή προσδοκούσαν ότι θα «τσιμπήσει» σε μια αναδιατύπωση της πολιτικής δυσανεξίας από τον δήμαρχο Καλαμάτας και ορκισμένο «μητσοτακικό», εδώ και 30 τόσα χρόνια, Παν. Νίκα.

Επιμύθιον: «Στην πολιτική δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες και μόνιμες έχθρες». Τάδε έφη και εφάρμοζε με συνέπεια επί δεκαετίες ο προσφάτως αποδημήσας Κώστας Μητσοτάκης, εκ των τελευταίων πολιτικών δεινοσαύρων της μεταπολεμικής Ελλάδας. Ποιος δεν θυμάται τους περιβόητους διαλόγους με τον άσπονδο φίλο του «Ανδρέα» ή τον Α. Παπανδρέου που από «εφιάλτη» ξαφνικά να συνδιαλέγεται θεσμικά με τον Μητσοτάκη αποκαλώντας τον «Κώστα». Και επειδή τόσο ο Σαμαράς, όσο και ο Νίκας ήταν καλοί αλλά ατίθασοι μαθητές του, μάλλον γνωρίζουν καλά τις πολιτικές τους παρακαταθήκες και τις διαχωρίζουν από τις προσωπικές θέσεις και αντιθέσεις, σχέσεις και ανασχέσεις! Άλλωστε από την πολιτική κερδισμένοι είναι μόνο οι πολιτικοί! Ποιος το είπε αυτό το τελευταίο;;;

(Πάντως Σαμαράς και Νίκας είναι πολιτικοί με μετρήσιμη δράση και ιστορία ο καθένας, σε μη συγκρίσιμα πολιτικά μεγέθη…)

 

Leave a Reply