ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πλήθος κόσμου στην 25η πεζοπορική διαδρομή «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» αύριο στη Νέδα

0

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Είκοσι πέντε χρόνια από την πρώτη οργανωμένη διάβαση της Νέδας και για μια ακόμη χρονιά το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου είναι μεγάλη.

Στο κάλεσμα του Δήμου Τριφυλίας και του Τ. Σ. Αυλώνας, Αυλωνίτες και φίλοι από κάθε γωνιά της Μεσσηνίας και της χώρας, νέοι που συμμετέχουν αδιάλειπτα, επιχειρηματίες, και φυσικά χορηγοί δίνουν τον παρόν στην 25η πεζοπορική διαδρομή στη Νέδα, στη διαδρομή που πήρε το όνομα «Σωτήρης Λαμπρόπουλος» στη μνήμη του τελευταίου προέδρου της κοινότητας.

Φέτος συμπληρώνονται 25χρόνια από την πρώτη διάβαση και για μια ακόμη φορά πεζοπόροι διαφορετικής ηλικίας, απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα γίνονται μια παρέα, κι έρχονται να περάσουν μια μαγευτική μέρα, απολαμβάνοντας το μοναδικό θαύμα της φύσης, την ξεχωριστή Νέδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πολυάριθμοι ανεξάρτητοι και οργανωμένοι επισκέπτες -πεζοπόροι, σύλλογοι και ομάδες θα συμμετέχουν στην πεζοπορία στη Νέδα που γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Τριφυλίας, το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 με το κάτωθι πρόγραμμα:

  • Αναχώρηση από το γήπεδο της Αυλώνας, με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου για το γεφύρι της Αρχαίας Φιγαλίας.(καινούριο γεφύρι)
  • Πεζοπορία μέσα στο φαράγγι σε μήκος 8 χλμ. περίπου.
  • Στάση στο πέτρινο γεφύρι, γύρω στις 1.30 μ.μ, για ξεκούραση και κολατσιό με τοπικά προϊόντα.(ντομάτα-τυρί-ψωμί-καρπούζι), με την επιμέλεια του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνας, προσφορά ντόπιων παραγωγών.
  • Πορεία για τους καταρράχτες, απολαυστικό μπάνιο.
  • Κάθοδος με σκοινί στην είσοδο του στομίου.
  • Διάσχιση της μοναδικής σήραγγας μήκους 80 μ. .
  • Περπάτημα στις όχθες του ποταμού, φθάνουμε στον τρίτο καταρράχτη.
  • Τέλος διαδρομής στις 6.30-7.00 μ.μ περίπου. Αυτοκίνητα θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στην Αυλώνα.

(Στο γήπεδο υπάρχουν ντους και χώρος για αλλαγή ρούχων)

Στην πέτρινη πλατεία της Αυλώνας με δωρεάν φαγητό , καλή μουσική και χορό, όλοι μαζί, πεζοπόροι και κάτοικοι θα περάσουν μια αξέχαστη βραδιά, μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

Στην ασφαλή διάβαση ξεχωριστή συμβολή έχει το Παράρτημα Καλαμάτας του Σώματος Εθελοντών Διασωστών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η διαδρομή απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς έχει βαθμό δυσκολίας (++)

Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν κολύμπι και απαραίτητα χρειάζεται μαγιό-σορτσάκι , κατάλληλα παπούτσια και να προσαρμόζονται στις παροτρύνσεις των οδηγών.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Για μια τόσο μεγάλη πεζοπορική δραστηριότητα χρειάζονται και οι σωστές συνθήκες τόσο από άποψη προσβασιμότητας όσο και λειτουργικότητας του χώρου. Οφείλουμε λοιπόν να επισημάνουμε και ορισμένα «μελανά» στοιχεία τα οποία απαιτούν την προσοχή και άμεση παρέμβαση τόσο από το Δήμο όσο και τους Τοπικούς Φορείς που οφείλουν να δείξουν περισσότερη προσοχή στις …λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά!

Αφού για να επισκεφθεί κανείς με ασφάλεια τη Νέδα απαιτείται πρωτίστως ένα αξιοπρεπές οδικό δίκτυο, ακολούθως σε επίπεδο υποδομών απαιτείται μια γενικότερη βελτίωση που θα συμβάλει στην καλύτερη πρόσβαση και λειτουργία του χώρου που φιλοξενεί εκατοντάδες κόσμο κάθε χρόνο όχι μόνο με αφορμή την συγκεκριμένη πεζοπορική εξόρμηση αλλά και πολλές ακόμη που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς , από Συλλόγους, τουριστικά γραφεία, αλλά και από ιδιώτες.

  • Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6932317236 (Γιάννης Λαμπρόπουλος), 6977191331(Γιάννης Χριστόπουλος), 6944285208 ( Γιώργος Τσακανίκας).

Το φαράγγι της Νέδας, οι πέτρινες γέφυρες, οι εντυπωσιακοί καταρράχτες, το στόμιο, μια μοναδική φυσική σήραγγα, η μυθολογία που μπλέκει με την ιστορία σας περιμένουν για μια αξέχαστη εμπειρία στο μαγευτικό φυσικό τοπίο του θηλυκού ποταμιού!!

Leave a Reply