ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δυσανεξία για τα σκουπίδια!

0

ΤΟ ΣΙΡΙΑΛ  που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα με την κόντρα Καμπόσου – Νίκα γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων, μεταφέρθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, όπου παρατάξεις της μειοψηφίας φαίνεται να υιοθετούν τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΠΕΔ γύρω από το κόστος της διαχείρισης και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού στο Αργος σε σύγκριση με εκείνα της Καλαμάτας.

Μάλιστα ο δήμαρχος Παν. Νίκας έκανε λόγο για άκριτη υιοθέτηση απόψεων με αβάσταχτη ελαφρότητα, αφού δεν έχουν οι παρατάξεις στη διάθεσή τους στοιχεία, ειμή μόνο όσα βλέπουν το φως σε τηλεόραση και Τύπο.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης μεταξύ άλλων συγκρίνει τους διαγωνισμούς Καλαμάτας και Άργους και ζητεί την ακύρωση της σύμβασης και την επαναδιαπραγμάτευση για συμφερότερη τιμή. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Συγκεκριμένα η διαχείριση στην Καλαμάτα κοστίζει 59,1 ευρώ το τόνο ενώ στο Άργος  29,45 ευρώ τον τόνο δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια στην Καλαμάτα. O δήμος Καλαμάτας αν επέλεγε την μέθοδο του Άργους θα εξοικονομούσε 30 ευρώ τον τόνο δηλαδή 28.000 τόνοι X30 ευρώ/ τόνο= 840.000 ευρώ το χρόνο.  Σε μόλις 3 χρόνια θα είχε εξοικονομήσει 2.520.000 ευρώ με τα οποία θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης το οποίο θα περιελάμβανε όλες τις κτιριακές υποδομές αλλά και τα απαιτούμενα μηχανήματα.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν έγινε καμία επένδυση στον τομέα της κτιριακής υποδομής και των μηχανημάτων  έτσι ώστε ο δήμος  Καλαμάτας να διαχειρίζεται με μικρότερο κόστος τα απορρίμματα όπως ακριβώς δρομολόγησε ο δήμος Άργους-Μυκηνών  ο οποίος φρόντισε και έλαβε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Κατόπιν αυτών των δεδομένων ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να μην υπογράψει την συγκεκριμένη σύμβαση έτσι ώστε να επαναδιαπραγματευτεί  μια συμφερότερη τιμή για τους δημότες της Καλαμάτας.»

Συμπέρασμα: Απαιτείται ξεκάθαρη ενημέρωση από όλους ώστε οι τοπικές κοινωνίες να πληροφορηθούν αξιόπιστα και υπεύθυνα για τα νέα βάρη που θα επωμισθούν!

«Φ»

Leave a Reply