ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιπέτεια με το ΙΚΑ και το μπλοκάρισμα λογαριασμών… παρ’ ότι εξόφλησε τα χρέη!

0

Ο αναγνώστης της εφημερίδας, Γιώργος Σπυρόπουλος, κάτοικος Αιθαίας, με περίμενε προχθές στο καφενεδάκι που αφήνουμε εφημερίδα για να μου πει την περιπέτεια που είχε με το πρώην ΙΚΑ, νυν ΕΦΚΑ.

Ο άνθρωπος αυτός κατασκεύασε ένα κτίσμα, πριν κάποια χρόνια. Λίγο καιρό αργότερα εμφανίστηκε μια επιτροπή του ΙΚΑ και του επέβαλε πρόστιμο πάνω από 12.000 γιατί δεν είχε κολλήσει ένσημα για βάψιμο, κόλλημα πλακάκια κλπ.   Μετά από ένστασή του, σε δευτεροβάθμια επιτροπή, το πρόστιμο μειώθηκε στα 5.500ευρώ.  Ο παθών δεν συμφωνούσε με το πρόστιμο αυτό και δεν πλήρωσε. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι ότι αρχές Ιουλίου, βρέθηκε η οφειλή από την υπηρεσία, η οποία προχώρησε στο μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου και άλλων τριών συγγενικών του προσώπων.

Το συνολικό ποσό που έχει μπλοκαριστεί είναι άνω των 20.000 ευρώ. Κατόπιν αυτού, ο κ. Σπυρόπουλος αναγκάστηκε να δανειστεί και να πάει να καταβάλλει τα 5.500 ευρώ. Η τιμωρία του όμως συνεχίζεται αφού λίγες μέρες αργότερα διαπίστωσε ότι το ΕΦΚΑ έκανε ανάληψη χρημάτων από τους μπλοκαρισμένους λογαριασμούς. Και τώρα ψάχνει μέσω δικηγόρου να δει πως θα ξεμπλέξει και πως θα ξεμπλοκάρει τους λογαριασμούς του.

Αυτά συμβαίνουν στη δημοκρατική Ελλάδα, φίλες και φίλοι. Δεν ρώτησαν αν έχει να φάει, δεν ρώτησαν αν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του, δεν έλαβαν υπόψιν τους τίποτα. Μπλόκαραν εκβιαστικά τους λογαριασμούς για να εξοφληθεί το χρέος.

Ν.Τ.

Leave a Reply