ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση από τη ΣΚΟΣ: Πάνω από 1 ευρώ η τιμή βάσης για τη σταφίδα!

0

Μια καλή χρονιά για τη σταφίδα και από πλευράς τιμών φαίνεται ότι θα είναι η φετινή, αφού όλα δείχνουν ότι η ανοδική πορεία που ξεκίνησε πέρυσι θα συνεχιστεί και φέτος.

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΣΚΟΣ, που συνεδρίασε στην Πάτρα, αφού εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα της περσινής χρονιάς, αλλά και τα διαθέσιμα στοιχεία για τη φετινή παραγωγή, αποφασίστηκε ότι η τιμή βάσης για τη φετινή παραγωγή θα διαμορφωθεί στο 1 ευρώ, ενώ όπως και πέρσι θα δοθεί και επιπλέον ποσό ως εκκαθάριση.

Όπως δήλωσε στη «ΦΩΝΗ» ο αντιπρόεδρος της ΣΚΟΣ και πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίας Κώστας Κατσούλης, αναμένεται φέτος μια καλή χρονιά και οι σταφιδοπαραγωγοί θα δουν τον κόπο τους να ανταμείβεται. Όπως εκτιμά ο κ. Κατσούλης η τελική τιμή, μαζί με την εκκαθάριση, θα διαμορφωθεί γύρω στο 1,10 ευρώ, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά, που επίσης κινήθηκαν ανοδικά οι τιμές.  Και όλα αυτά δεν είναι άσχετα από τη στρατηγική συμμαχία της «Ενωσης Μεσσηνίας» με την Παναιγιάλειο Ενωση και την καλή συνεργασία μέσω της ΣΚΟΣ, προς όφελος των σταφιδοπαραγωγών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ

Πάντως ανεξάρτητα από τις καλές προοπτικές για τη φετινή σταφιδοπαραγωγή, σημαντικά προβλήματα δημιουργεί στην αμπελοκαλλιέργεια, αλλά και σε όλες τις αγροτικές καλλιέργειες η ανεξέλεγκτη κυκλοφορία και δράση αγριογούρουνων, ιδιαίτερα σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος!

Σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν μέχρι τα όρια οικισμών και καταστρέφουν οτιδήποτε στο πέρασμά τους.  Σταφιδοπαραγωγοί και αμπελοκαλλιεργητές…. τρέχουν και δεν φτάνουν προσπαθώντας να διασώσουν ότι μπορούν από την παραγωγή τους! Άλλοι με περιφράξεις, άλλοι με ειδικούς προβολείς και άλλοι με κυνηγετικά όπλα προσπαθούν να περιορίσουν τις ζημιές. Οι παραγωγοί ζητούν τη συμπαράσταση της Πολιτείας για την  προστασία της παραγωγής που βρήκε ένα νέο απρόσμενο και ανελέητο εχθρό που είναι τα αγριογούρουνα!

 

123 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply