ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αισιοδοξία για αύξηση τιμών στα σύκα με την παραγωγή καλή στη Μεσσηνία!

0

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΣΥΚΙΚΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

papageorgiouΕνθαρρυντικά είναι τα στοιχεία για αύξηση της τιμής των σύκων στη φετινή παραγωγή, που ξεκινά τις επόμενες ημέρες στη Μεσσηνία. Μέχρι πριν τους τελευταίος καύσωνες, η παραγωγή φαινόταν πως θα είναι άριστη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΣΥΚΙΚΗΣ Παναγιώτη Παπαγεωργίου, όμως οι αυξημένες θερμοκρασίες και τα ακραία φαινόμενα των τελευταίων ημερών, έχουν δημιουργήσει μικροπροβλήματα σε κάποιες περιοχές. «Η παραγωγή φαίνεται καλή! Στα περιβόλια που είχε επηρεάσει ο καύσωνας, καθώς κάποιες ημέρες σημειώθηκαν πάνω από 40 βαθμοί, έχουν ήδη αρχίσει να ωριμάζουν τα σύκα, με την παραγωγή μετά από αυτές τις θερμοκρασίες και ενώ η χρονιά φαινόταν πως θα εξελιχθεί άριστα, από ’κει και μετά να αναμένεται να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα. Αν συνεχιστεί ο καύσωνας ή έχουμε βροχές, θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα, όμως αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλό σημείο, καθώς στις περισσότερες περιοχές, δεν υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου που εξέφρασε την πεποίθηση πως όλα θα εξελιχθούν ομαλά, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις τιμές, μετά και τη συμμετοχή σε έκθεση του εξωτερικού.

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΠΕΛΑΤΕΣ  ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ… ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

«Εμείς είμαστε έτοιμοι για τη συγκομιδή, αλλά και την εμπορική περίοδο! Έχουμε επαφές με τους πελάτες στο εξωτερικό, συμμετείχαμε πριν από ένα περίπου μήνα στη μεγαλύτερη έκθεση του κόσμου, στη Νέα Υόρκη, όπου και εκεί καταγράφηκε μεγάλο ενδιαφέρον από πελάτες, με τους οποίους είμαστε σε επαφή και πιστεύουμε τις επόμενες 10 ημέρες, θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε και τις τιμές, για τις οποίες καταβάλλουμε προσπάθεια να ανέβουν όσο γίνεται περισσότερο. Θέλουμε να πουλήσουμε ακριβότερα, ώστε να πάρει περισσότερα χρήματα ο παραγωγός. Πιστεύω πως θα έχουμε κάποια αύξηση», εκτίμησε ο κ. Παπαγεωργίου, με την παραγωγή να αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά, αυτό το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου!

Γ. Αναγνωστοπούλου

508 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply