ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και ασφάλεια η 25η Πεζοπορική Διαδρομή της Νέδας

0

1

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΥΛΩΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εντυπωσιακή ήταν σε συμμετοχή η 25η Πεζοπορική Διαδρομή της Νέδας «Σωτήρης Λαμπρόπουλος», στη μνήμη του τελευταίου κοινοτάρχη της Αυλώνας.

Μικροί μεγάλοι, ντόπιοι και επισκέπτες, επώνυμοι και ανώνυμοι έζησαν μια μοναδική εμπειρία περπατώντας στο μαγευτικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, κολυμπώντας στους καταρράκτες. Δύσκολη διαδρομή που απαιτεί κανόνες ασφαλείας και ανάλογο εξοπλισμό! Όλα όμως πήγαν πολύ καλά χάρη στην προετοιμασία και την ετοιμότητα των διοργανωτών (Δήμος, Τοπική Κοινότητα, με τη βοήθεια έμπειρων περιπατητών) και των 5 εθελοντών διασωστών του Ερυθρού Σταυρού.

Στην πεζοπορία ξεχωριστή παρουσία είχε ο Πεζοπορικός Όμιλος Καλαμάτας «Ευκλής», καθώς και ο Σύλλογος Κοπανακαίων, ενώ συμμετείχαν κυρίως νέοι Αυλωνίτες από την Αθήνα με φίλους τους και επισκέπτες, που μέσω διαδικτύου είχαν πληροφορηθεί για τη διαδρομή.

Το βράδυ στην πλακόστρωτη πλατεία της Αυλώνας, έργο του αείμνηστου Σωτήρη Λαμπρόπουλου, οργανώθηκε εκδήλωση και γλέντι με τη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών!

Καλωσόρισμα απηύθυνε και ευχαρίστησε τους χορηγούς της πεζοπορικής διαδρομή ο πρόεδρος της Αυλώνας Γιάννη Λαμπρόπουλος, ενώ χαιρετισμός με αναφορές στον αείμνηστο Σωτήρη Λαμπρόπουλο έγινε από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Τσακανίκα.

Στη σημασία της πεζοπορικής διαδρομής και στο ρόλο της για την ανάδειξη της περιοχής αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός, και δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος, εκ των στενών συνεργατών και φίλων του αείμνηστου Σωτήρη Λαμπρόπουλου.

Ο Γ. Χριστόπουλος είπε ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στην υπόθεση Νέδα και βάση μελέτης να γίνουν βήματα για καλύτερη προσβασιμότητα, λειτουργικότητα και ασφάλεια των πεζοπόρων. Αναφέρθηκε στην καταχωνιασμένη στα συρτάρια μελέτη διανορμαρχιακής και στη συνέχεια διαπεριφερειακής συνεργασίας, ζητώντας να υλοποιηθεί προς όφελος των παραποτάμιων περιοχών Μεσσηνίας και Ηλείας.

Οι προσπάθειες και οι ιδέες των εμπνευστών της Πεζοπορικής Διαδρομής, προεξάρχοντος του αείμνηστου Σωτ. Λαμπρόπουλου δικαιώθηκαν, καιρός είναι να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα για την ήπια και λελογισμένη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με άξονα τη Νέδα, επισημάνθηκε από τους ομιλητές.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι και χορό στην πλατεία, μέχρι τις πρωινές ώρες.

3

Leave a Reply