ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί Δικαιοσύνης και άλλα

0

«ΚΛΕΙΝΩ τ’ αυτιά μου, ξεσκονίζω το περιστατικό και καταλήγω. Για την υπόθεση της Ηριάννας. Με τα 13 χρόνια φυλάκισής της. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

ΕΝΑ, γκρίζα η ετυμηγορία των δικαστών με την κρίσιμη φράση «σοβαρές ενδείξεις ενοχής»!

ΔΥΟ, το δείγμα DNA αμφισβητήθηκε από τον εμπειρογνώμονα Γιώργο Φιτσιάλο ως ελλιπές και επομένως ως τεκμήριο χωρίς ιδιαίτερο βάρος!

ΤΡΙΑ, ο Κωνσταντίνος, σύντροφος της Ηριάννας, κατηγορούμενος κι αυτός για τρομοκρατία, αθωώθηκε αμετακλήτως εδώ και τρία χρόνια. Ελεύθερος εκείνος, φυλακισμένη εκείνη!

ΤΕΣΣΕΡΑ, η ταυτοποίηση με το δείγμα DNA καθυστέρησε περίπου ενάμιση χρόνο!

ΠΕΝΤΕ, η ίδια αν και «εγκλωβισμένη» με περιοριστικούς όρους, δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να διαφύγει στο εξωτερικό και να γλιτώσει από μια πιθανή καταδίκη!

ΕΞΙ, κατάφερε, στοχοπροσηλωμένη στις ακαδημαϊκές της σπουδές, να ολοκληρώσει τον κύκλο των μεταπτυχιακών της και να εξασφαλίσει τον τίτλο της υποψήφιας διδάκτορος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας!

ΕΦΤΑ, καταλυτική η δήλωσή της ότι «είμαι ενάντια στη βία, σε κάθε μορφή, δεν με εκφράζει σε καμία περίπτωση η ιδεολογία της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”»!

***

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ  από του Δημήτρη Δανίκα με αφορμή την υπόθεση της Ηριάνας που αποτελεί ένα ακόμα αγκάθι στον τομέα της Δικαιοσύνης που αυτή την περίοδο βάλλεται πανταχόθεν.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ τα όσα συμβαίνουν σχετικά με τον χώρο της Δικαιοσύνης δεν είναι τυχαία, ούτε και αθώα βεβαίως και καλά θα κάνουμε να προβληματιστούμε για τις επιπτώσεις που προκύπτουν από τις παρενέργειές του.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ χρειάζεται να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά σε όλους τους τόνους πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης δεν είναι στο απυρόβλητο και κρίνονται.

ΑΛΛΩΣΤΕ στην Δημοκρατία το δικαίωμα της κριτικής είναι αναφαίρετο για όλους, με την ανάλογη επιχειρηματολογία εννοείται.

***

ΟΠΩΣ αναμενόταν δόθηκε παράταση για τους δασικούς χάρτες, και η ταλαιπωρία για τους άμεσα ενδιαφερόμενους θα συνεχιστεί και τον Αύγουστο.

ΒΕΒΑΙΑ η όλη  διαδικασία έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, μιας και όποιος μπλέξει με το κράτος δύσκολα ξεμπερδεύει.

***

ΒΡΑΔΙΑ ποίησης απόψε στο Πάρκο του ΟΣΕ όπου θα μιλήσουμε για την ποίηση του Χρήστου Αργυρόπουλου.

Ο ΟΠΟΙΟΣ Αργυρόπουλος με τρεις ποιητικές συλλογές ήδη στο ενεργητικό του έδειξε ότι μπορεί να «σταθεί» και στην περισπούδαστη ποίηση όσο και στην σατιρική.

ΣΤΟ πάνελ ο γράφων, ο ποιητής και Βενετία Λιακουνάκου.

***

ΔΕΝ βιάζεται απ’ ό,τι φαίνεται o Σταύρος Θεοδωράκης να τοποθετηθεί για τον νέο φορέα της Κεντροαρστεράς, θεωρώντας πως λόγω καλοκαιρινής ραστώνης οι διεργασίες κινούνται με ρυθμούς… παραλίας!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ άδικο βέβαια. Άλλωστε όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται ήδη παρά θιν’ αλός και χαλαρώνουν πριμ έρθουν τα ζόρια του φθινοπώρου.

***

Η ΕΞΟΔΟΣ στις αγορές έγινε δεκτή με πολλές επιφυλάξεις από τους πολίτες υποψιασμένους και ανυποψίαστους και φυσικά όχι άδικα.

ΘΥΜΙΖΩ πάντως το «κάζο» της προηγούμενης εξόδου επί κυβερνήσεως Ν. Δ. – ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου η δυσπιστία είναι δεδομένη.

ΜΑΚΑΡΙ βέβαια  ο στόχος της εξόδου στις αγορές αυτή τη φορά να πετύχει γιατί όσο εντείνεται η δυσπιστία στην οικονομία τόσο αυτή πιο εύθραυστη γίνεται και ο παρενέργειες εκ των πραγμάτων οδυνηρές για το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών που υφίστανται την μία διάψευση μετά την άλλη.

 

Θανάσης Παντές

286 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply