ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δίχως τέλος το σίριαλ της διαχείρισης στην Πελοπόννησο – Διάγγελμα… Καμπόσου για τα σκουπίδια!

0
  • ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ…
  • ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ…

Δίχως προηγούμενο η κόντρα για τα απορρίμματα, με φόντο την ολοκληρωμένη διαχείριση που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το έργο μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που ορισμένοι δήμαρχοι, δε θέλουν καν να… ακούν! Ανάμεσά τους και προφανώς πρωτεργάτης, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος προχώρησε σε διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου του, βάλλοντας κατά της Περιφέρειας και άλλων Δήμων, στοχεύοντας κυρίως στην Καλαμάτα!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Ο κ. Καμπόσος ουκ ολίγες φορές, έχει κατηγορήσει την Περιφέρεια και το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για υψηλό κόστος και μετά τη θέση που έλαβε με ανακοίνωσή της, η εταιρεία «Ηλέκτωρ» συμφερόντων Μπόμπολα, η οποία αναδείχτηκε δεύτερη στο διαγωνισμό του Δήμου του, και παράλληλα ανέλαβε το έργο της Καλαμάτας, μέχρι να ενταχθεί όταν προχωρήσει η ΣΔΙΤ, στην ολοκληρωμένη διαχείριση της Περιφέρειας, σαν ταύρος εν υαλοπωλείο προέβη σε διαδικτυακό… διάγγελμα κατηγορώντας τους πάντες, ακόμη και τους πολίτες! «Είναι σίγουρο ότι το να επανέρχεσαι για ένα θέμα, δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με ευφυείς ανθρώπους, όπως είστε εσείς που παρακολουθείτε τις δικές μου επικοινωνίες μαζί σας», αναφέρει ξεκινώντας το… διάγγελμά του ο δήμαρχος που προβαίνει σε καταγγελίες και επισημαίνει πως όλα γίνονται επειδή δεν πήγε με την πλευρά των… συμφερόντων! «Ακούω μερικούς ανθρώπους, τους οποίους δε θέλω να τους χαρακτηρίσω βλάκες, ούτε συναλλασσόμενους ή επικίνδυνους, δεν ξέρω όμως σε ποια από τις δύο κατηγορίες τοποθετούνται από μόνοι τους, βάση αυτών τα οποία λένε… Υπάρχει ένας διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός, που γίνεται στο Δήμο Άργους – Μυκηνών, ο οποίος τελείωσε και η πρώτη εταιρεία που μειοψήφησε με 29,45 ευρώ ανά τόνο και τη δεύτερη εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Μπόμπολα «Ηλέκτωρ» με 34,9. Αυτές οι τιμές, είναι χωρίς ΦΠΑ και αν κάποιος ρωτήσει για το υπόλειμμα, όταν θα προκύψει αυτό, θα κοστίσει 7 ευρώ ανά τόνο, άρα όλα μαζί για μας θα στοιχίσουν 45 ευρώ!», αναφέρει ο κ. Καμπόσος που… πρώτη, «πιάνει στο στόμα του» την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου!

 ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ!

«Η διαδικασία της Περιφέρειας με την περιβόητη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), έφτανε περίπου 120 ευρώ ανά τόνο! Αφήστε αυτά τα 63 και τα 65 και τα 67 που λένε, όλα αυτά είναι ψέματα, έφτανε 120 ευρώ ο τόνος! Γιατί αν καθίσει κανείς και διαβάσει όσα γράφει, βγαίνει μόνο του το συμπέρασμα! Είναι 85 ευρώ συν τα μεταφορικά και άλλες διαδικασίες που απαιτούνται και θα φτάσουν τα 120 ευρώ τελικά! Και αυτά τα χρήματα, θα τα πληρώσετε εσείς», είπε στο… διάγγελμά του, απευθυνόμενος στους δημότες του ο κ. Καμπόσος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δε δίνει αγώνα για πάρτη του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά για τους πολίτες! «Το σύστημα έχει θορυβηθεί, γιατί είναι άλλο το 29,45 και άλλο το 85 και άλλο το 60 του Νίκα της Καλαμάτας και ο χορός των χρημάτων που πληρώνει ο κοσμάκης», δήλωσε με νόημα ο Δημήτρης Καμπόσος, ο οποίος απάντησε και στα περί… υψηλότερου κόστους στο Δήμο του, μετά και την ανακοίνωση της εταιρείας «Ηλέκτωρ», που ούτε λίγο ούτε πολύ, «άδειαζε» το Δήμο Άργους – Μυκηνών!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

«Ισχυρίζονται ότι δεν εμπεριέχεται στην τιμή, το εργοστάσιο. Το εργοστάσιο που φτιάχνουμε εμείς τώρα, με διαγωνισμό, στοίχισε 550.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά τα είχαμε πάρει από το υπουργείο και δε βάζει ο δημότης του Άργους, ούτε ένα ευρώ! Είπαν όμως και άλλο ένα ψέμα, ότι δεν έχουμε υπολογίσει σε αυτά τα χρήματα, στα 29, 45 ευρώ, τα μηχανήματα που θα χρειαστούν για το χώρο αυτό! Ας ξέρουν λοιπόν ότι τα μηχανήματα που ανήκουν στον εργολάβο, θα τα διαθέσει αυτός και ο δημότης δε θα πληρώσει τίποτε! Εμείς, δικαιούμαστε και έχουμε ζητήσει να πάρουμε μηχανήματα από το ΕΣΠΑ, καθώς έχουμε αδειοδοτήσεις», τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος σε θέση άμυνας και υπέρ της εταιρείας «η οποία μειοδότησε στο διαγωνισμό του, επεσήμανε πως αυτή, «έκοψε» από το… κοπάδι και έκανε τη διαφορά, καθώς συνήθως οι εκπρόσωποι πάνε απ’ έξω συζητάνε και χτυπάνε όλοι μαζί!». Ο χείμαρρος των καταγγελιών Καμπόσου, παρέσυρε… για μια ακόμη φορά και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

ΛΑΒΡΟΣ –ΞΑΝΑ- ΚΑΤΑ ΝΙΚΑ

«Κουνήθηκε συθέμελα το σύστημα… Βγήκε ο καραγκιόζης στη λάκα, δεν μπορούν να κρυφτούν πια με τα ψέματα που έλεγαν ότι είναι ακριβές οι διαχειρίσεις! Ποιες διαχειρίσεις είναι ακριβές; Αυτές που έλεγε ο Νίκας και πήγε να κάνει διαγωνισμό με μια μόνο εταιρεία και τις έκανε ο ίδιος ακριβές; Δηλαδή τι πρέπει να κάνω; Να απολογηθώ εγώ που έκανα διαγωνισμό με οκτώ εταιρείες και έβγαλα μειοδότη με το ¼ που δίνει η Τέρνα και τα μισά που δίνει η Καλαμάτα; Σε ποιον να απολογηθώ εγώ; Είμαι ένας δήμαρχος που για χάρη του λαού του, που του έκανε την υψίστη τιμή, δίνω αγώνα καθημερινά! Για ρωτήστε τους αυτούς; Έτσι χαλαρά, θέλουν να πάει ο λαός να πληρώσει 120 ευρώ και αυτοί, διεκδικούν αύριο την ψήφο του λαού;», ανέφερε ο κ. Καμπόσος, ο οποίος τα… έβαλε ακόμη και με τους πολίτες!!!

 ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!!!

«Ψηφίστε τους λοιπόν και να σταματήσουμε κι εμείς να δίνουμε αγώνα! Να ξαναγυρίσουμε και να πούμε «μάλιστα κύριοι, πάρτε τα με 120 ευρώ, ο λαός θα πληρώσει», εγώ αγωνίζομαι να μην πληρώσετε και εσείς κάθεστε απαθείς; Και σε μια συζήτηση την Κυριακή, φάνηκε πως υπάρχουν ακόμη, τάχα, δήθεν κάποιοι που δεν έχουν καταλάβει τι έχει γίνει; Γι’ αυτό τα εξηγώ! Τίποτε άλλο δεν πληρώνει ο Δήμος Άργους – Μυκηνών! 29,45 συν τον ΦΠΑ και συν τα επτά ευρώ που θα πηγαίνουν για το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ)! 45 αντί 120 όλα μαζί και ούτε 30 χρόνια και ούτε άνθρωποι που θα μας πρήζουν το κεφάλι κάθε μέρα! Ενημερώστε όλο τον κόσμο, γιατί θα πονέσει πολύ η τσέπη μας», δήλωσε ο δήμαρχος που… καθοδηγεί τους δημότες, προτείνοντάς τους, τι να πράξουν!

«Θα μπορούσαμε κι εμείς να μην τα βάλουμε με τα συμφέροντα και να είμαστε φίλοι, καταλαμβάνετε τι εννοώ! Θα ήταν ωραίο όμως αυτό, θα κοιταζόμαστε ωραία στον καθρέφτη; Ακολουθήσαμε έναν άλλο δρόμο! Εσείς πρέπει να μένετε απαθείς; Όχι βέβαια, γι’ αυτό πάρτε τον αγώνα στην πλάτη σας και εξηγήστε ότι εδώ έχει παιχθεί ένα παιχνίδι που τους το χάλασε ο Δήμος Άργους – Μυκηνών! Ο Καμπόσος τους χάλασε το παιχνίδι και αυτή τη στιγμή δεν ξέρουν τι να κάνουν! Δαγκώνουν τις αλυσίδες τους από την τρέλα που τους έχει χτυπήσει στο κεφάλι, συνεπεία ότι πλέον αποκαλύφθηκαν όλα τα σχέδιά τους!», καταλήγει στο… διάγγελμά του ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών!

94 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply