ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι Δήμοι καλούν τους ομογενείς να συμβάλουν να βγει η χώρα από το τέλμα της κρίσης!

0

SOS εκπέμπουν οι δήμαρχοι της χώρας, προσφεύγοντας για βοήθεια στους ομογενείς, ζητώντας από τους Έλληνες όπου γης να συνδράμουν στην ανάκαμψη της χώρας! Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος μάλιστα, Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της 4ης Παγκόσμιας Συνάντησης Απόδημου Ελληνισμού, απηύθυνε κάλεσμα από την Αρχαία Ολυμπία, για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργασίας των Ελλήνων ανά την υφήλιο. «Είναι εθνική μας υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάκαμψης της Ελλάδας και σε αυτό τον αγώνα οι πρώτοι σύμμαχοί μας είναι οι απόδημοι Έλληνες οι οποίοι όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό διαπρέπουν. Το ελληνικό κράτος είναι ανάγκη να πάρει άμεσα σοβαρές αποφάσεις για την ελληνική ομογένεια», ανέφερε ο κ. Πατούλης ο οποίος χαρακτήρισε υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να αποκτήσουν δικαίωμα λόγου και ψήφου οι ομογενείς και στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργασίας του ελληνισμού, δίνοντας βαρύτητα στον τουρισμό και κυρίως το θεματικό, όπως ειδικότερα τον ιατρικό.

ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και ως Έλληνας πολίτης εργάζομαι καθημερινά προκειμένου να μπορέσει η χώρα αναπτυχθεί. Εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε μια παγκόσμια καμπάνια προώθησης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Η χώρα μας μπορεί  να έχει σημαντικά  οφέλη.  Ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να  δώσει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Στόχος μας, είναι αντί να φεύγουν οι Έλληνες γιατροί στο εξωτερικό να έρθουν οι ασθενείς στην Ελλάδα και να επιστρέψουν στη χώρα μας όσοι Έλληνες γιατροί έχουν φύγει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πατούλης, ο οποίος διακρίθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, για τη προσφορά του και τη δράση του για την εθνική ανάκαμψη και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ όλων των Ελλήνων της διασποράς. Αντίστοιχες τιμητικές διακρίσεις, απονεμήθηκαν στο δήμαρχο Πύλου – Νέστoρος Δημήτρη Καφαντάρη και το δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης στην Αρχαία Ολυμπία πραγματοποιήθηκε και το FORUM  Επιχειρηματικότητας με θέμα την Ελλάδα του χθες, του σήμερα και του αύριο. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε πως η πραγματική ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και της επιχειρηματικότητας, μπορεί να γίνει μόνο μέσω της ενδυνάμωσης και  ανεξαρτητοποίησής τους από το δημόσιο και η ανάγκη αυτή είναι πλέον μονόδρομος. «Είναι σαφές ότι η χώρα χρειάζεται επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας και των μηχανισμών του κράτους. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται να γίνει εξωστρεφής και για το λόγο αυτό απαιτείται η υλοποίηση των σχετικών  μεταρρυθμίσεων, που αφορούν στη μείωση της γραφειοκρατίας, την  ύπαρξη ενός σταθερού, προβλέψιμου και απλού φορολογικού πλαισίου, στην εξάλειψη της διαφθοράς μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Πατούλης.

Leave a Reply