ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αμεσα λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη ζητεί το Επιμελητήριο

0

Την εξεύρεση βιώσιμης και μόνιμης λύσης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με Κύθηρα και Καστέλι Κρήτης, ζητεί το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με έγγραφό του προς τον αρμόδιο υπουργό Παν. Κουρουμπλή.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημ. Μανιάτης αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι εξαιτίας της βλάβης του πλοίου «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» τίθεται ένα τεράστιο πρόβλημα για τις περιοχές που εξυπηρετούσε και μάλιστα σε περίοδο τουριστικής αιχμής, με αποτέλεσμα να πλήττονται άμεσα οι επιχειρήσεις από την συγκεκριμένη εξέλιξη, εις βάρος της τοπικής και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε απαράδεκτο ότι δεν έχει υπάρξει ένα «ΣΧΕΔΙΟ Β» από το υπουργείο σας (και σε συνεννόηση με την Ναυτιλιακή Εταιρεία Λ.Α.Ν.Ε.), ώστε να αποφευχθεί το μείζονος σημασίας πρόβλημα που δημιουργείται.

Απαιτούνται άμεσες λύσεις και όχι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η λογική του παραλόγου της γραφειοκρατίας «μηδενίζει» τις πιθανότητες να βρεθεί λύση στη φετινή τουριστική περίοδο και οι συνέπειες θα είναι σίγουρα δραματικές για τις επιχειρήσεις.

Η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας έχει συμβάλλει σημαντικά, ώστε το λιμάνι της Καλαμάτας να έχει εξαιρετική προοπτική ως “νότια πύλη εξόδου” και ειδικότερα η σύνδεση με Κύθηρα και Καστέλι Κρήτης είναι σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών».

 

Leave a Reply