ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάηκε ολοσχερώς το μοναδικό ασθενοφόρο στη Μεγαλόπολη!

0

Κάηκε ολοσχερώς, μετά από ανάφλεξη στο χώρο του κινητήρα,  το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης προχθές το μεσημέρι στο χωριό Βάστα. Το ασθενοφόρο είχε πάει να παραλάβει ασθενή και την ώρα που βρισκόταν σε δρομάκι του χωριού, από άγνωστη αιτία πετάχτηκαν φλόγες από τον χώρο της μηχανής.

Οπως μεταφέρει το kafeneio-megalopolis.gr, o οδηγός του ασθενοφόρου αντέδρασε έγκαιρα και απομάκρυνε τον συνεπιβάτη προτού δημιουργηθούν χειρότερες καταστάσεις.

Αποτέλεσμα είναι η πόλη της Μεγαλόπολης να μένει πλέον χωρίς κανένα ασθενοφόρο.

Μέχρι στιγμής άγνωστο είναι αν θα υπάρξει αντικατάσταση του οχήματος, τα περιστατικά πάντως θα καλύπτονται από το ΕΚΑΒ Τρίπολης ή την ΔΕΗ με μεγάλη όμως καθυστέρηση.

Πάντως, άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή Αρκαδίας Ν.Δ.  Κώστα Βλάσση, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας την άμεση αντικατάσταση του ασθενοφόρου οχήματος του Κέντρου Υγείας Μεγαλόπολης.

” Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να αντικαταστήσει άμεσα το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μεγαλόπολης πριν έρθουμε αντιμέτωποι με κάποιο τραγικό συμβάν”, αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως ο παροπλισμός του οχήματος δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης με ασθενοφόρο και μάλιστα κατά τους θερινούς μήνες, όπου η περιοχή παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα.

Ο κος Βλάσσης ζητεί να πληροφορηθεί από τον Υπουργό Υγείας τα αίτια του συμβάντος αλλά και αν το όχημα είχε περάσει από τις απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης. Επιπλέον ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του οχήματος αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση του στόλου των οχημάτων που εξυπηρετούν δομές υγείας στην Αρκαδία.

 

Leave a Reply